domowy chleb z mąką grochową
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj drożdże z cukrem, dodaj trochę ciepłej wody do mieszanki, wymieszaj i pozostaw na 10 minut.
2. Do miski wlej pozostałą wodę, mieszaninę drożdży i olej. Dodaj sól. Dobrze wszystko wymieszaj.
3. Dodaj przesianą mąkę partiami i zagnieść elastyczne, ciasne ciasto. Przykryj i odstaw na 1 godzinę.
4. Zmiażdż ciasto i podziel je na 2 części. Uformuj 2 tortille i pozostaw na pół godziny na blasze do pieczenia.
5. Upiecz tortille: piekarnik jest wstępnie rozgrzany do 200 stopni, Czas To 15-25 minut.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Mąka Grochowa - 298 kcal/100g