stek lacedra pieczony pod kwaśną śmietaną

pyszna ryba z delikatnym mięsem pieczona w folii! Spróbuj gotować! Moim zdaniem to najlepszy sposób na zrobienie lacedry. Mięso tej ryby jest bardzo delikatne, soczyste, o kremowym smaku, pachnące dzięki przyprawom. Moi krewni bardzo mi się podobają - pyszne i łatwe do przygotowania!
liliaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 20 g
tłuszcze 25 % 7 g
węglowodany 4 % 1 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h

1. Oczyść rybę, wypatrosz, odetnij głowę, ogon i płetwy, usuń wnętrze, dobrze spłucz.
2. Pokrój tuszę na porcje - steki. Złóż je do miski.
3. Steki zalać sokiem z cytryny, natrzeć ze wszystkich stron solą i przyprawami. Umieść rybę do marynowania w lodówce przez 2 godziny.
4. Przykryj naczynie do pieczenia folią, posmaruj powierzchnię folii olejem roślinnym, ułóż steki ciasno do siebie.
5. Polej steki kwaśną śmietaną.
6. Przykryj formę folią i wyślij rybę do pieczenia w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Lacedra Yellowtail - 146   kcal/100g

Podobne przepisy