stek lacedra pieczony pod kwaśną śmietaną
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść rybę, wypatrosz, odetnij głowę, ogon i płetwy, usuń wnętrze, dobrze spłucz.
2. Pokrój tuszę na porcje - steki. Złóż je do miski.
3. Steki zalać sokiem z cytryny, natrzeć ze wszystkich stron solą i przyprawami. Umieść rybę do marynowania w lodówce przez 2 godziny.
4. Przykryj naczynie do pieczenia folią, posmaruj powierzchnię folii olejem roślinnym, ułóż steki ciasno do siebie.
5. Polej steki kwaśną śmietaną.
6. Przykryj formę folią i wyślij rybę do pieczenia w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Lacedra Yellowtail - 146 kcal/100g