makrela nadziewana hawajską mieszanką

łatwe, smaczne, dietetyczne!!
Mr.KAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 13 g
tłuszcze 39 % 12 g
węglowodany 19 % 6 g
182 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min

1) myjemy i patroszymy ryby, usuwamy skrzela, odkładamy do wyschnięcia.
2) Połącz drobno posiekany czosnek, olej, sok z cytryny, sól, pieprz.
3) pocieramy wnętrze ryby połową mieszanki.
4) Faszeruj rybę.
5) wlej pozostałą mieszankę na wierzch.
6) zawiń rybę w folię i pozostaw na pół godziny.
7) 170°-180°C piec ~40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Hawajska mieszanka mrożona - 91   kcal/100g

Podobne przepisy