makrela nadziewana hawajską mieszanką
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1) myjemy i patroszymy ryby, usuwamy skrzela, odkładamy do wyschnięcia.
2) Połącz drobno posiekany czosnek, olej, sok z cytryny, sól, pieprz.
3) pocieramy wnętrze ryby połową mieszanki.
4) Faszeruj rybę.
5) wlej pozostałą mieszankę na wierzch.
6) zawiń rybę w folię i pozostaw na pół godziny.
7) 170°-180°C piec ~40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Hawajska mieszanka mrożona - 91 kcal/100g