skład / składniki
metoda gotowania
1. Opłucz mięso pod bieżącą wodą, osusz ręcznikami papierowymi. Następnie usuń tłuszcz. Ogólnie lepiej jest wziąć mięso od młodego zwierzęcia. Pamiętaj, że im starsza bestia, tym twardsze będzie jej mięso.
2. Teraz powinieneś pokroić mięso na kostki (wszystkie bardzo w przybliżeniu) o długości 3 cm i grubości 1 cm.
3. Obierz marchewki, pokrój w kostki podobne do mięsa.
4. Obierz ziemniaki, opłucz, pokrój w taki sam sposób jak marchewki.
5. Obierz również cebulę, pokrój w półpierścienie (staraj się być większy).
6. Na rozgrzanej do czerwoności dużej patelni (bez dodatku oleju!) szybko podsmaż mięso ze wszystkich stron, aż utworzy się złoty kolor.
7. Włóż przygotowane warzywa i smażone mięso do rękawa do pieczenia, dodaj oliwę z oliwek.
w małej misce wymieszaj mąkę z solą, przyprawami i ziołami: kurkumą, kminkiem, papryką, bazylią, rozmarynem, czarnym pieprzem. Dodaj powstałą suchą mieszankę do rękawa do pieczenia do większości składników, włóż liść laurowy, zabezpiecz rękaw i energicznie wstrząśnij, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy.
piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowanie zajmie około dwóch godzin.
nakryj do stołu i zacznij jeść szybciej.
smacznego dla Ciebie i Twojej rodziny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Mięso borsuka - 240 kcal/100g