mięso borsuka z warzywami

to jasne danie będzie chwalone przez wszystkie domowe. Sprawdzone! Jak wygląda mięso borsuka? Prawdopodobnie najbardziej na wołowinie. A mięso borsuka gotowane w piekarniku z warzywami jest po prostu niesamowicie smaczne! Nie po raz pierwszy gotuję ten przepis, więc mogę bezpiecznie polecić każdemu))
JaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 52 % 12 g
128 kcal
IG: 92 / 0 / 8

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 50 min

1. Opłucz mięso pod bieżącą wodą, osusz ręcznikami papierowymi. Następnie usuń tłuszcz. Ogólnie lepiej jest wziąć mięso od młodego zwierzęcia. Pamiętaj, że im starsza bestia, tym twardsze będzie jej mięso.

2. Teraz powinieneś pokroić mięso na kostki (wszystkie bardzo w przybliżeniu) o długości 3 cm i grubości 1 cm.

3. Obierz marchewki, pokrój w kostki podobne do mięsa.

4. Obierz ziemniaki, opłucz, pokrój w taki sam sposób jak marchewki.

5. Obierz również cebulę, pokrój w półpierścienie (staraj się być większy).

6. Na rozgrzanej do czerwoności dużej patelni (bez dodatku oleju!) szybko podsmaż mięso ze wszystkich stron, aż utworzy się złoty kolor.

7. Włóż przygotowane warzywa i smażone mięso do rękawa do pieczenia, dodaj oliwę z oliwek.

w małej misce wymieszaj mąkę z solą, przyprawami i ziołami: kurkumą, kminkiem, papryką, bazylią, rozmarynem, czarnym pieprzem. Dodaj powstałą suchą mieszankę do rękawa do pieczenia do większości składników, włóż liść laurowy, zabezpiecz rękaw i energicznie wstrząśnij, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy.

piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowanie zajmie około dwóch godzin.

nakryj do stołu i zacznij jeść szybciej.

smacznego dla Ciebie i Twojej rodziny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Mięso borsuka - 240   kcal/100g

Podobne przepisy