mięso nutrii z warzywami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje.
2. Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym, włóż do niej mięso i smaż z obu stron przez 5 minut.
3. Wlej wrzącą wodę na patelnię, przykryj i gotuj mięso na małym ogniu przez pół godziny.
4. W tym czasie przygotuj warzywa: umyj i obierz ziemniaki i marchewki, pokrój je w plasterki. Cebulę należy obrać i pokroić w pierścienie.
5. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, połóż marchewkę i cebulę dolną warstwą.
6. Połóż ziemniaki drugą warstwą, a na niej mięso.
7. Posyp wszystko przyprawami i solą.
8. Posmaruj wierzch kwaśną śmietaną i umieść formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 40 minut.
podawaj gotowe danie na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mięso nutrii - 190 kcal/100g