skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotuj nadzienie:
- obierz ziemniaki i pokrój w drobną kostkę;
- myjemy mięso, suszymy ręcznikami papierowymi, kroimy w małe kostki, aby były proporcjonalne do ziemniaków;
- cebulę obrać, pokroić w kostkę (jak najmniejszą);
- połącz wszystkie składniki w jednej misce, dodaj pieprz, sól, nasiona kopru i wszystko wymieszaj.
2. Zagniatamy ciasto:
- w misce przesiej mąkę szkiełkiem, zrób małe wgłębienie pośrodku;
- rozbijamy jajka, wkładamy śmietanę, dodajemy roztopione masło i sól;
- zagnieść miękkie ciasto.
3. Tworzymy echpochmaki:
- podziel ciasto na 20 kawałków;
- zwiń każdy kawałek w cienką warstwę o okrągłym kształcie;
- rozłóż nadzienie na środku;
- uszczypnij w taki sposób, aby uzyskać ciasto w kształcie trójkąta.
4. Rozłóż echpochmaki na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut na złoty kolor.
niech ostygnie i zacznij smakować! Jest niesamowicie pyszny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal / 100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal / 100g