biszkopt na kakao

pyszny biszkopt czekoladowy na domowe przyjęcie herbaciane. Ten biszkopt jest bardzo łatwy do zrobienia, ale także bardzo smaczny i sycący. W razie potrzeby kakao nie można dodawać. Smacznego!
AlinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 13 % 8 g
węglowodany 77 % 46 g
279 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste. Dodaj sól.

dodaj sodę do śmietany i wymieszaj.

wymieszaj mąkę z kakao.

Połącz wszystkie trzy masy razem.

piec w piekarniku do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy