wielowarstwowe ciasto z galaretką na kefirze z mięsem i grzybami

obfite i pożywne wielowarstwowe ciasto z galaretką. Wielowarstwowe ciasto z galaretką to pyszne i efektowne danie. Wygląda jasno i niecodziennie. Mam nadzieję, że zachwyci Ciebie i Twoich bliskich swoim smakiem i aromatem.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 34 % 11 g
węglowodany 41 % 13 g
194 kcal
IG: 8 / 33 / 58

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki. W tym przepisie możesz użyć dowolnego mięsa mielonego, świeżych lub świeżo mrożonych grzybów. Ryż lepiej jest używać okrągłego ziarna. Ryż ugotować i ostudzić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój grzyby na duże kawałki i smaż na 1 łyżce. l olej roślinny na patelni przez 5-7 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smaż mięso mielone na patelni, 2 minuty przed końcem smażenia dodaj drobno posiekany czosnek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj dno i ściany naczynia do pieczenia olejem roślinnym. Przykryj pergaminem, również natłuszczonym. Cóż, teraz zaczynamy układać warstwy ciasta. Najpierw jest warstwa grzybów, między grzybami umieścimy gałązki kopru. Następnie warstwa sera startego na grubej tarce. Następnie ułóż ryż. Następnie mięso mielone. Na warstwie mięsa mielonego kładziemy rozmrożoną mieszankę warzywną.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj ciasto, dla którego wymieszaj osobno płynne składniki i osobno suche. Następnie wymieszaj płynne i suche składniki ciasta, aby nie było grudek i odstaw na 10 minut, aby soda zaczęła działać. Ciasto uzyskuje się konsystencją, jak na naleśnikach, dobrze się leje.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej ciasto na warstwy ciasta, pozwól mu spłynąć na sam dół przyszłego ciasta, 10 minut. Piec w 180 stopniach przez 45 minut. Ciasto powinno mieć delikatny złoty kolor na wierzchu. Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw na 5 minut. Następnie przykryj talerz ciastem i odwróć go. Ostudź trochę, Usuń pergamin i podawaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wielowarstwowe ciasto z galaretką jest gotowe! Zobacz wideo, aby uzyskać bardziej szczegółowy przepis na gotowanie. Smacznego!

przepis na ciasto z galaretką spodoba się tym, którzy nie lubią lub nie wiedzą, jak zrobić złożone ciasto. Ciasto z galaretką przypomina ciasto naleśnikowe. Jest to to samo płynne, w rzeczywistości po prostu wlewa się do niego nadzienie, dlatego często nazywa się je galaretowym ciastem na ciasto. Głównym wymaganiem dla ciasta galaretowego jest to, że ciasto powinno być miękkie, w tym celu wraz z gaszoną sodą stosuje się sfermentowane produkty mleczne. Na przykład ciasta z galaretką na kefirze są bardzo popularne, przepis, który chcę Ci zaoferować.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g
  • Mrożone warzywa - 50   kcal/100g

Podobne przepisy