skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki. W tym przepisie możesz użyć dowolnego mięsa mielonego, świeżych lub świeżo mrożonych grzybów. Ryż lepiej jest używać okrągłego ziarna. Ryż ugotować i ostudzić.
Krok 2:
Pokrój grzyby na duże kawałki i smaż na 1 łyżce. l olej roślinny na patelni przez 5-7 minut.
Krok 3:
Smaż mięso mielone na patelni, 2 minuty przed końcem smażenia dodaj drobno posiekany czosnek.
Krok 4:
Nasmaruj dno i ściany naczynia do pieczenia olejem roślinnym. Przykryj pergaminem, również natłuszczonym. Cóż, teraz zaczynamy układać warstwy ciasta. Najpierw jest warstwa grzybów, między grzybami umieścimy gałązki kopru. Następnie warstwa sera startego na grubej tarce. Następnie ułóż ryż. Następnie mięso mielone. Na warstwie mięsa mielonego kładziemy rozmrożoną mieszankę warzywną.
Krok 5:
Przygotuj ciasto, dla którego wymieszaj osobno płynne składniki i osobno suche. Następnie wymieszaj płynne i suche składniki ciasta, aby nie było grudek i odstaw na 10 minut, aby soda zaczęła działać. Ciasto uzyskuje się konsystencją, jak na naleśnikach, dobrze się leje.
Krok 6:
Wlej ciasto na warstwy ciasta, pozwól mu spłynąć na sam dół przyszłego ciasta, 10 minut. Piec w 180 stopniach przez 45 minut. Ciasto powinno mieć delikatny złoty kolor na wierzchu. Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw na 5 minut. Następnie przykryj talerz ciastem i odwróć go. Ostudź trochę, Usuń pergamin i podawaj.
Krok 7:
Wielowarstwowe ciasto z galaretką jest gotowe! Zobacz wideo, aby uzyskać bardziej szczegółowy przepis na gotowanie. Smacznego!
przepis na ciasto z galaretką spodoba się tym, którzy nie lubią lub nie wiedzą, jak zrobić złożone ciasto. Ciasto z galaretką przypomina ciasto naleśnikowe. Jest to to samo płynne, w rzeczywistości po prostu wlewa się do niego nadzienie, dlatego często nazywa się je galaretowym ciastem na ciasto. Głównym wymaganiem dla ciasta galaretowego jest to, że ciasto powinno być miękkie, w tym celu wraz z gaszoną sodą stosuje się sfermentowane produkty mleczne. Na przykład ciasta z galaretką na kefirze są bardzo popularne, przepis, który chcę Ci zaoferować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g
- Mrożone warzywa - 50 kcal/100g