Charlotte z jabłkami zwykła

ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu,proste, ale bardzo smaczne. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, nawet początkująca gospodyni gotuje, a jednocześnie jest bardzo smaczne. Jabłka wolę używać odmian kwaśnych. Dzieci mogą go jeść. Mój trzyletni syn po prostu uwielbia Charlotte
LudmiłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 6 % 3 g
węglowodany 82 % 41 g
212 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne składniki: jajka, cukier, mąkę, jabłka i cynamon. Przepraszam, ale jabłka cynamonowe nie pojawiły się na zdjęciu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka z cukrem mikserem. Osiągamy całkowite rozpuszczenie ziaren cukru, a także znaczny wzrost objętości masy. Ubijam 8-10 minut z różnymi prędkościami, zaczynam od minimum i stopniowo zwiększam do maksimum, a następnie zmniejszam prędkość do minimum.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Taka powinna być masa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie przesiej mąkę małymi porcjami i delikatnie zagniataj łyżką zgodnie z ruchem wskazówek zegara i od dołu do góry. Musisz przesiać, aby mąka była nasycona tlenem, a biszkopt okazał się bujny.W rezultacie ciasto powinno być gładkie i monotonne, bez grudek mąki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włączam piekarnik, aby rozgrzał się do 180 stopni. Tymczasem jabłka kroję od razu w ciasto i posypuję cynamonem. Potem wszystko mieszam

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykrywam formę pergaminem i wylewam ciasto z jabłkami. Wkładam naszą formę do nagrzanego piekarnika i pieczę w 180 stopniach przez 40-50 minut, w zależności od piekarnika.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika, pozwól mu całkowicie ostygnąć, pokrój i poczęstuj. Smacznego!

prosty przepis na bujną Charlotte z jabłkami musi zamieszkać w książce kucharskiej nawet najmłodszej gospodyni. To ciasto jest przygotowywane elementarnie, ale zawsze okazuje się zaskakująco smaczne, delikatne i "przewiewne". Bujna klasyczna Charlotte z jabłkami nie traci smaku następnego dnia, rozwiązując problem podwieczorkiem i słodką przekąską. W Internecie jest wiele przepisów na Charlotte, na każdy gust. Ale preferuję klasyczną Charlotte, jest niewiele produktów, gotuje się łatwo i szybko, je się natychmiast.
jabłka dla Charlotte wybieram odmiany kwaśne. Jajka z cukrem ubijam z różnymi prędkościami, stopniowo zwiększając, a następnie zmniejszając prędkość. Mąkę należy przesiać i delikatnie zagnieść łyżką zgodnie z ruchem wskazówek zegara i od dołu do góry.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy