Rolada z kurczaka z serem w folii

niezwykły przepis na roladę z kurczaka zachwyci każdego smakosza. Rolada z kurczaka w folii, na 100 gr-b 14; g 3,2; y 0,7; kcal 93,6 Taką rolkę w folii można podawać jako gorące danie z dodatkiem. I możesz podać jako zimną przekąskę na świątecznym stole. Jest uniwersalny i smaczny w każdej formie.
NatochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 14 g
tłuszcze 21 % 4 g
węglowodany 5 % 1 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jajka wbijamy do głębokiej miski, wlewamy mleko, wlewamy sól i wszystko dobrze ubijamy trzepaczką. W razie potrzeby możesz dodać drobno posiekane warzywa. Z tej masy pieczemy naleśnik na patelni (pieczę bez oleju).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bij filet z kurczaka młotkiem kuchennym, posyp przyprawami. Grzyby myjemy, kroimy w cienkie plasterki i dusimy na patelni z dodatkiem oleju roślinnego przez 5-7 minut, mieszając na średnim ogniu. Trzy twarde sery na grubej lub drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż naleśnik jajeczny na filecie z kurczaka, połóż na nim grzyby i posyp serem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Filet zwijamy rolką, owijamy folią, kładziemy na blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200-od Stopni około 30. Nasze danie jest gotowe. Smacznego!

pyszna przekąska!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy