papryka nadziewana hawajską mieszanką na parze
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
najpierw faszeruj paprykę, do czego potrzebujesz:
1. Umyj paprykę, usuń z nich nasiona i przegrody.
2. Nadziewaj przygotowane papryki mieszanką hawajską.
3. Gotuj w podwójnym bojlerze przez 30-40 minut.
w międzyczasie przygotuj sos:
4. Zmiel czosnek, przyprawy i ulubione zioła, aż będą gładkie.
5. Dodaj jogurt, sos sojowy i wymieszaj.
podawaj paprykę na gorąco, doprawiając sosem.
wszystkiego najsmaczniejszego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt 3,5% tłuszczu - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Hawajska mieszanka mrożona - 91 kcal/100g