papryka nadziewana hawajską mieszanką na parze

bardzo zdrowe i smaczne! Ugotuj faszerowaną paprykę na parze! Gotowane na parze jedzenie - dla szczupłego ciała, dobrego nastroju i dobrego zdrowia! A nadziewana papryka okazuje się również bardzo smaczna. Nadziewaj go hawajską mieszanką, przygotuj pyszny sos i ciesz się!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 78 % 14 g
69 kcal
IG: 93 / 7 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

najpierw faszeruj paprykę, do czego potrzebujesz:

1. Umyj paprykę, usuń z nich nasiona i przegrody.
2. Nadziewaj przygotowane papryki mieszanką hawajską.
3. Gotuj w podwójnym bojlerze przez 30-40 minut.

w międzyczasie przygotuj sos:

4. Zmiel czosnek, przyprawy i ulubione zioła, aż będą gładkie.
5. Dodaj jogurt, sos sojowy i wymieszaj.

podawaj paprykę na gorąco, doprawiając sosem.

wszystkiego najsmaczniejszego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny "Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt 3,5% tłuszczu - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Hawajska mieszanka mrożona - 91   kcal/100g

Podobne przepisy