koreańska Węgierka
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Warzywa ładujemy do podwójnego kotła: ziemniaki i marchew.
2. Posiekaj świeże warzywa (ogórek, pomidor).
3. Schab Węgierski pozbywamy się ciężaru kości (chowamy w lodówce na zupę grochową) i drobno siekamy.
4. Schładzamy warzywa korzeniowe, kroimy, mieszamy z polędwicą i świeżymi warzywami.
5. Doprawiamy, solimy, mieszamy.
6. Rozłóż i udekoruj cebulą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Schab wędzony na surowo - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g