Koreańska Węgierka

Sałatka, przystawka, nadzienie pita, wiele opcji - jedno danie! Niewiele składników, ale okazuje się nie tylko jadalne, ale nawet smaczne. Mąż docenił:) Szybki, prosty, może być używany do nadziewania walovanów lub zawijania w chleb pita. Nigdzie i nigdy wcześniej nie jadłam (*i najwyraźniej nie śpiewamy)*)
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 39 % 9 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

1. Warzywa ładujemy do podwójnego kotła: ziemniaki i marchew.
2. Posiekaj świeże warzywa (ogórek, pomidor).
3. Schab Węgierski pozbywamy się ciężaru kości (chowamy w lodówce na zupę grochową) i drobno siekamy.
4. Schładzamy warzywa korzeniowe, kroimy, mieszamy z polędwicą i świeżymi warzywami.
5. Doprawiamy, solimy, mieszamy.
6. Rozłóż i udekoruj cebulą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Schab wędzony na surowo - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy