ryż w podwójnym kotle z zieloną cebulą
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej ryż do sita, spłucz pod bieżącą wodą.
2. Umyty ryż wkładamy do rondla do gotowania na parze, wlewamy wodę, dodajemy sól.
3. Ustaw patelnię z ryżem w podwójnym bojlerze, przykryj pokrywką.
4. Ustaw timer na 35 minut.
5. Umyj zieloną cebulę, osusz, posiekaj nożem.
6. Wlej ryż na porcje, posyp posiekaną cebulą i mieloną papryką.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g