Koreańskie bakłażany na parze

Koreańskie bakłażany gotowane na parze-aromatyczne, pikantne i pikantne. Koreańskie bakłażany gotowane na parze — pachnące, ostre i pikantne, to zarówno przystawka, jak i dodatek. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Odkryj nowe danie i nowe smaki-bakłażany na parze.Ta przekąska może być podawana z gorącym ryżem.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 67 % 10 g
64 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Drobno posiekaj czosnek i zieloną cebulę.
2. Bakłażany kroimy wzdłuż na duże kawałki
3. W podwójnym bojlerze z wrzącą wodą kładziemy pokrojone bakłażany, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez 5-7 minut. Gotowość bakłażana określa się drewnianym szpikulcem, gotowe bakłażany są miękkie i całe.
4. W misce wlej drobno posiekaną zieloną cebulę i czosnek, wymieszaj. Rozłóż gorące bakłażany z patelni na desce do krojenia. W pobliżu umieść miskę zimnej wody,aby schłodzić palce. Ugotowany bakłażan rozerwij rękami wzdłuż na kawałki o grubości około 1 cm. i umieść w misce z cebulą i czosnkiem.
5. Dodaj do miski czerwone chili, sos sojowy i rybny, jeśli nie używasz sos rybny można go zastąpić dodatkową łyżką sosu sojowego. 6. Wszystko delikatnie wymieszaj. Dodaj olej sezamowy i prażone nasiona sezamu, pocierając je palcami.
7. Wszystko wymieszaj, włóż na talerz, posyp zieloną cebulą i sezamem. Danie jest gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Rosół rybny - 49   kcal/100g

Podobne przepisy