kotlety z indyka na parze cheeseburgery
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój mięso na takie kawałki, aby umieścić je w maszynce do mięsa.
Krok 2:
Umyj warzywa i drobno posiekaj.
Krok 3:
Mięso przepuszcza się przez maszynę do mięsa wraz z posiekaną cebulą.
Krok 4:
Dodaj jajka, zioła, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Formujemy kotlety i wkładamy je do miski do gotowania na parze. Włączamy parowiec na 30 minut.
Krok 6:
Kotlety są gotowe. Można je podawać z dodatkiem.
Krok 7:
Można również zrobić cheeseburgery. Aby to zrobić, potrzebujemy dodatkowo: Bułeczki do hamburgerów. Twardy ser. Liście sałaty lub kapusta pekińska. W razie potrzeby możesz również dodać swój ulubiony sos. Smacznego dla wszystkich. Aby uzyskać bardziej szczegółowy opis, Zobacz przepis wideo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g