skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie mięsa mielonego. I przygotowuje się bardzo prosto-oczyszczamy rybę z łusek, wnętrzności i kości i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, wyciskamy z płynu i doprawiamy chmiel-suneli, posiekaną natką pietruszki, solimy, dodajemy jajka i wszystko dokładnie mieszamy.
włącz piekarnik, aby rozgrzać się do 200 stopni. W tym czasie tworzymy ciastka rybne rękami, na koniec dociskamy je dłońmi, aby wycisnąć nadmiar soku.
połóż kotlety na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w piekarniku przez 25 minut. Nie musisz odwracać kotletów.
W międzyczasie, jeśli masz jeszcze blachę do pieczenia, zacznij przygotowywać przystawkę.
przykryj blachę do pieczenia folią i połóż na niej hawajską mieszankę. Posyp przyprawami, solą. Zawiń w folię.
pieczemy w piekarniku po kotletach przez 20 minut. 5 minut przed gotowaniem rozpakuj folię i zmniejsz temperaturę do 180 stopni, piecz przez pięć minut w otwartej formie.
podawaj rumiane kotlety wraz z dodatkami warzywnymi.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Hawajska mieszanka mrożona - 91 kcal/100g