kotlety dyniowe z twarogiem i jabłkiem w piekarniku

bardzo zdrowe i smaczne kotlety dla miłośników potraw warzywnych. Wszyscy wiedzą, że dynia jest bardzo przydatna, ale nie wszyscy ją kochają. Ale na próżno. Dania z dyni serwowane są nawet w restauracjach. Ten przepis jest dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie i szanują zdrowe jedzenie. Kotlety dyniowe można przygotować na śniadanie i są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 4 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 35 % 6 g
98 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz dynię, zetrzyj na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni z dodatkiem oleju roślinnego, mleka i kaszy manny, często mieszając (około 10 minut). Dodaj sól, cukier do smaku. Schłodzić, aż będzie ciepły.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj Jabłko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj twaróg, jajko do mieszanki dyni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie dodaj jabłko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, uformuj kotlety. Piec w temperaturze 180 stopni. 15-20 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Delikatne i pyszne kotlety są gotowe. Możesz podawać ze śmietaną. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy