kotlety z brązowego ryżu z tuńczykiem w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotowanie takich kotletów jest bardzo proste:
1. Ryż myjemy i gotujemy do miękkości przez 35 minut (po ugotowaniu zmniejsz ogień do minimum).
2. Wymieszaj tuńczyka w puszce (bez nadmiaru wilgoci), jajka i posiekane warzywa.
3. Dodaj ugotowany ryż do mieszanki rybnej, dodaj sól i pieprz. Mieszać.
4. Formujemy kotlety i pieczemy je przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni na blasze lub w formie natłuszczonej olejem roślinnym.
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Tuńczyk w oleju roślinnym - 190 kcal/100g
- Tuńczyk we własnym soku - 96 kcal/100g
- Tuńczyk świeży - 101 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Brązowy ryż - 331 kcal/100g