skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj bulwy. Zrób to ostrożnie, ponieważ skórka pochrzynu zawiera dużo witamin i piecz warzywa w całości lepiej z nim.
2. Przebij skórę z każdej strony w dwóch miejscach widelcem. Jest to konieczne, aby nie pękło podczas gotowania.
3. Jeśli chcesz bardziej soczystego Dania, zawiń każdy słodki ziemniak w folię. Aby uzyskać chrupiącą skórkę, nie musisz tego robić. Lepiej jest gotować słodkie ziemniaki na ruszcie z tacą (lub położyć folię pod warzywami), ponieważ lepki sok będzie się wyróżniał podczas pieczenia. Ale jeśli nie masz stojaka z rusztem, możesz upiec warzywa w dowolnym kształcie lub patelni nadającej się do gotowania w piekarniku.
4. Natrzyj każdy słodki ziemniak olejem ze wszystkich stron, połóż na ruszcie.
5. Wyślij warzywa do zimnego piekarnika. Natychmiast włącz go, aby rozgrzać się do 200 stopni Celsjusza.
6. Piec słodkie ziemniaki przez 45 do 60 minut. Gotowość można łatwo sprawdzić nożem: jeśli łatwo wejdzie do słodkich ziemniaków, jest gotowy. Ogólnie rzecz biorąc, słodkie ziemniaki można piec w niższej temperaturze, ale wtedy wydłuży się czas pieczenia. Ale słodki ziemniak stanie się delikatniejszy w smaku, jak z pieca. Ogólnie rzecz biorąc, w tej kwestii warto skupić się na własnych preferencjach. Jeśli dołączasz tylko do miłośników tego warzywa, powinieneś spróbować poeksperymentować, aby zrozumieć, który słodki ziemniak najbardziej Ci się podoba.
7. Podczas pieczenia bulw przygotuj nadzienie. Awokado pokroić w kostkę, ser natrzeć, cebulę drobno posiekać. Wrzuć awokado, ser, cebulę i gotowaną czarną fasolę. Sól, pieprz, ponownie wymieszaj.
8. Wyjmij gotowe słodkie ziemniaki z piekarnika. Pozwól mu leżeć w formie 5 minut.
9. Pokrój bulwy wzdłuż góry, otwórz skórkę, ubij miąższ widelcem.
10. Gdy słodkie ziemniaki trochę ostygną, ułóż nadzienie, polej sosem chili.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Fasola suszona Biała surowa - 340 kcal/100g
- Fasola suszona Biała gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona surowa - 343 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola konserwowana w sosie pomidorowym - 63 kcal / 100g
- Suszona fasola mung nie gotowana - 340 kcal/100g
- Fasola mung kiełkowana na surowo - 350 kcal/100g
- Fasola czarna - 58 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Batat - 86 kcal/100g