skład / składniki
metoda gotowania
najpierw przygotujmy kruche ciasto. Aby to zrobić, wymieszaj masło (niezbyt miękkie-to bardzo ważne) z mąką i jajkiem. Dokładnie zagniataj ciasto, aż będzie gładkie. Następnie należy go szczelnie owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 15 minut.
dobrze umyj i drobno posiekaj pory. Opłucz i osusz mieszankę warzyw.
na gorącej patelni z olejem roślinnym usmaż małże, pory, warzywa. Po kilku minutach dodaj wino i pozostaw nadzienie na małym ogniu, aż alkohol całkowicie odparuje.
ubij pozostałe jajka trzepaczką, dodaj śmietanę i trochę soli. Następnie wlej tam smażone małże, mieszankę warzyw i trochę startego sera.
wyjmij ciasto z lodówki i zwiń je w ciasto o grubości 4-5 mm.powstałe ciasto ułożyć na blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia, aby uformować dno i boki. Widelcem przebij ciasto w kilku miejscach i połóż na nim nadzienie. Posyp startym serem.
Piec quiche Lauren przez 35 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy i lekko schłodzony quiche Lauren pokrój na kawałki i podawaj gościom.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Małże smażone - 59 kcal/100g
- Małże gotowane - 50 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Włoska mieszanka mrożona - 114 kcal/100g