Macrurus pod jogurtem z warzywami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować przepyszną rybę, musisz:
1. Przygotuj rybę i cebulę do krojenia. Pokrój cebulę na półpierścienie,a rybę na porcje.
2. Formę posmarować olejem i posypać szczyptą przypraw.
3. Połóż cebulę warstwą na dnie formy, połóż rybę na wierzchu i dopraw szczyptą przypraw i soli.
4. Do sosu połóż pomidory w kostkach na rozgrzanej patelni, oliwki w plasterkach, a następnie gotuj, aż pomidor będzie miękki.
5. Wyłączyć ogień, dodać jogurt, sól, przyprawy i wymieszać.
6. Polej rybę sosem i piecz w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 15-20 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal / 100g
- Macrurus - 60 kcal/100g