gniazda z navaga

Masz dość nudnych potraw z ryb? Jest wyjście! Przygotuj gniazda ryb! Gniazda są przygotowywane bardzo prosto i okazują się delikatne i soczyste. Danie jest bardzo niezwykłe i nadaje się zarówno do codziennego menu, jak i do przyjmowania gości. Zwykle robię to na obiad i podaję z sałatką ze świeżych warzyw.
DianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 9 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 45 % 13 g
155 kcal
IG: 21 / 79 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min

1. Rozmrożony filet pokroić na małe kawałki, sól, pieprz.
2. Pokrój bagietkę w plastry o grubości 2 cm, a następnie włóż je do mleka.
3. Drobno posiekaj cebulę i zioła i dodaj do navage, dokładnie wymieszaj.
4. Zetrzyj ser na drobnej tarce i odstaw na bok. W tym momencie możesz już włączyć ogrzewanie piekarnika do 180 stopni.
5. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem i lekko ściskając połóż na niej bagietkę nasączoną mlekiem.
6. W każdym plasterku zrób wgłębienie, używając do tego małej miski lub po prostu weź ją ręką.
7. Włóż mieszaninę navagi i cebuli do powstałych wgłębień, posmaruj majonezem.
8. Włóż gniazda do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.
9. Następnie posyp gniazda przygotowanym serem i włóż do piekarnika na kolejne 5 minut.

gotowe gniazda navagi można natychmiast ułożyć na talerzach lub ostrożnie ułożyć na dużym naczyniu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Nawaga - 73   kcal/100g

Podobne przepisy