skład / składniki
metoda gotowania
najpierw musisz przygotować warzywa:
1. Musisz obrać cebulę i marchewkę, a górne liście usunąć z kapusty.
2. Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki na grubej tarce, posiekaj kapustę.
następnie musisz doprowadzić warzywa na patelni do połowy ugotowane, a mianowicie:
1. Roztop masło na patelni na małym ogniu.
2. Smaż marchewki i cebulę na złoty kolor i przyjemny aromat, mieszając je od czasu do czasu.
3. Podczas gdy warzywa marnieją na patelni, dodaj trochę kapusty i lekko ugniataj.
4. Wyślij kapustę do warzyw na patelnię i smaż, aż nadmiar wilgoci wyparuje.
5. Włóż mieszankę warzywną do miski i pozwól jej ostygnąć.
po ostygnięciu warzyw możesz przejść do głównej części gotowania:
1. Włącz piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
2. Ubij jajka z mlekiem na gładką masę, sól, pieprz.
3. Dodaj mieszankę mleczno-jajeczną do warzyw i dobrze wszystko ugniataj.
4. Nasmaruj naczynie do pieczenia masłem i wlej do niego powstałą masę.
5. Udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
6. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.
zapiekanka jest upieczona-udekoruj listkami pietruszki i pozwól jej lekko ostygnąć. Podawaj zapiekankę na stole z ulubionym sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g