eklery Budyniowe z kremem maślanym

słodkie słodycze z dostępnych produktów! Dość prosty i szybki przepis na domowe eklery z ciasta budyniowego z kremem maślanym, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 6 g
tłuszcze 40 % 16 g
węglowodany 45 % 18 g
256 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i dość łatwo zrobić ciasta eklery z ciasta budyniowego z kremem maślanym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych ciast budyniowych z kremem w domu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto parzone, weź rondel i wlej do niego sto mililitrów przegotowanej wody, sto mililitrów mleka i osiemdziesiąt mililitrów oleju roślinnego, wlej do niego szczyptę soli ze szczyptą cukru, a następnie umieść rondel na kuchence i zagotuj wszystkie składniki w wysokiej temperaturze pieca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej sto osiemdziesiąt gramów przesianej mąki pszennej Premium na patelnię.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zmniejsz temperaturę pieca i szybko wymieszaj wszystkie składniki na patelni za pomocą łopatki, zagnieść jednorodne ciasto parzone.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż ugotowane ciasto parzone z patelni do głębokiej miski i pozwól mu ostygnąć przez kilka minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozbij na przemian cztery do pięciu jaj kurzych do miski z ciastem budyniowym i dokładnie wymieszaj je z ciastem szpatułką, aż uzyskasz gładkie ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź worek do szprycowania z dyszą i włóż do niego powstałe jednorodne ciasto z miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, a następnie wyciśnij ciasto z torby i uformuj eklery o wymaganym rozmiarze w odległości co najmniej czterech centymetrów od siebie, a następnie zwilż palec wodą i popraw kształt ciast.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść blachę do pieczenia na średnim poziomie rozgrzanego piekarnika i piecz eklery w temperaturze stu dziewięćdziesięciu stopni przez dwadzieścia minut, a następnie przełącz piekarnik na sto siedemdziesiąt stopni i piecz ciasta przez kolejne dwadzieścia minut, a następnie pozostaw je w wyłączonym i zamkniętym piekarniku na kolejne piętnaście minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Otwórz lekko drzwiczki piekarnika po upływie pięciu minut, a następnie wyjmij blachę do pieczenia z eklerami z piekarnika.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zaczynamy przygotowywać śmietanę i wkładamy trzysta pięćdziesiąt mililitrów śmietany do głębokiej miski, a następnie wsypujemy do niej dwie łyżki cukru pudru i ubijamy mikserem, aż uzyskasz puszysty krem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Weź torbę do gotowania z dyszą i włóż do niej przygotowany krem, a następnie na przemian obficie napełnij wszystkie eklery kremem i rozłóż je na blasze do pieczenia.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dowolnie udekoruj wszystkie eklery kremem i posyp je cukrem pudrem przez małe sitko.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na robienie ciastek eklery z ciasta budyniowego z kremem maślanym w domu! Pamiętaj, aby przygotować kremowe ciasta eklery z delikatnym kremem maślanym według naszego przepisu i być mile zaskoczonym wspaniałymi smakami tego słodkiego deseru! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy