skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo szybko i dość łatwo zrobić ciasta eklery z ciasta budyniowego z kremem maślanym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych ciast budyniowych z kremem w domu.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto parzone, weź rondel i wlej do niego sto mililitrów przegotowanej wody, sto mililitrów mleka i osiemdziesiąt mililitrów oleju roślinnego, wlej do niego szczyptę soli ze szczyptą cukru, a następnie umieść rondel na kuchence i zagotuj wszystkie składniki w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 3:
Wlej sto osiemdziesiąt gramów przesianej mąki pszennej Premium na patelnię.
Krok 4:
Zmniejsz temperaturę pieca i szybko wymieszaj wszystkie składniki na patelni za pomocą łopatki, zagnieść jednorodne ciasto parzone.
Krok 5:
Rozłóż ugotowane ciasto parzone z patelni do głębokiej miski i pozwól mu ostygnąć przez kilka minut.
Krok 6:
Rozbij na przemian cztery do pięciu jaj kurzych do miski z ciastem budyniowym i dokładnie wymieszaj je z ciastem szpatułką, aż uzyskasz gładkie ciasto.
Krok 7:
Weź worek do szprycowania z dyszą i włóż do niego powstałe jednorodne ciasto z miski.
Krok 8:
Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, a następnie wyciśnij ciasto z torby i uformuj eklery o wymaganym rozmiarze w odległości co najmniej czterech centymetrów od siebie, a następnie zwilż palec wodą i popraw kształt ciast.
Krok 9:
Umieść blachę do pieczenia na średnim poziomie rozgrzanego piekarnika i piecz eklery w temperaturze stu dziewięćdziesięciu stopni przez dwadzieścia minut, a następnie przełącz piekarnik na sto siedemdziesiąt stopni i piecz ciasta przez kolejne dwadzieścia minut, a następnie pozostaw je w wyłączonym i zamkniętym piekarniku na kolejne piętnaście minut.
Krok 10:
Otwórz lekko drzwiczki piekarnika po upływie pięciu minut, a następnie wyjmij blachę do pieczenia z eklerami z piekarnika.
Krok 11:
Zaczynamy przygotowywać śmietanę i wkładamy trzysta pięćdziesiąt mililitrów śmietany do głębokiej miski, a następnie wsypujemy do niej dwie łyżki cukru pudru i ubijamy mikserem, aż uzyskasz puszysty krem.
Krok 12:
Weź torbę do gotowania z dyszą i włóż do niej przygotowany krem, a następnie na przemian obficie napełnij wszystkie eklery kremem i rozłóż je na blasze do pieczenia.
Krok 13:
Dowolnie udekoruj wszystkie eklery kremem i posyp je cukrem pudrem przez małe sitko.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na robienie ciastek eklery z ciasta budyniowego z kremem maślanym w domu! Pamiętaj, aby przygotować kremowe ciasta eklery z delikatnym kremem maślanym według naszego przepisu i być mile zaskoczonym wspaniałymi smakami tego słodkiego deseru! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g