wątróbka wołowa z ziemniakami i serem w piekarniku

Twoi mali krytycy kulinarni będą zachwyceni! Bardzo smaczna wątroba ze śmietaną i ziemniakami w piekarniku! Wiele matek stanęło przed problemem: dzieci są gotowe jeść kilka ulubionych potraw każdego dnia, a reszty nie biorą do ust. Tak, nasze dzieci są wielkimi konserwatystami żywności. Znalazłem proste wyjście z tej sytuacji-od czasu do czasu zmieniam smak i sposób gotowania ulubionych potraw. Zamiast kotletów ziemniaczanych jemy zapiekankę ziemniaczaną z wątróbką. Ten przepis kulinarny nie jest trudny do wykonania.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 50 % 13 g
135 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wątrobę na małe kawałki i sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz ziemniaki i gotuj w osolonej wodzie, pozwól im ostygnąć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokroić w plastry.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć na maśle na złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż połowę ziemniaków w naczyniu do pieczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dalej-warstwa wątroby i przykryj drugą połową ziemniaków na wierzchu. Każdą warstwę posypać bułką tartą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wierzch zapiekanki posmaruj kwaśną śmietaną i posyp tartym serem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po około 20 minutach zapiekanka ziemniaczana z wątróbką będzie gotowa.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po spróbowaniu dzieci będą cieszyć się nowym smakiem ulubionego dania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy