skład / składniki
metoda gotowania
jeśli masz w domu zestaw do Fondue (fondue), to tak jak ja szukasz ciekawych przepisów na ten zestaw. Na przykład nie zawsze masz ochotę na serowe fondue. Czasami pociąga za słodycze. Ten kulinarny przepis pomoże nam przygotować aromatyczne czekoladowe fondue. Możesz zanurzyć w nim dowolne miękkie ciasteczka lub biszkopty, babeczki, ciasta, ciasta przygotowane specjalnie na tę okazję. Możesz zanurzyć dowolne owoce lub jagody. Najlepiej użyć truskawek, kawałków kiwi, bananów. Ogólnie rzecz biorąc, co bardziej mi się podoba.
najpierw ubij śmietanę, a następnie włóż ją do miski do Fondue i włóż czekoladę połamaną na kawałki. Zaczynamy mieszać, aż cała czekolada się rozpuści. Gdy fondue jest już na stole, wlej koniak do masy czekoladowej i dobrze wymieszaj. Najważniejszą rzeczą dla tego dania nie jest przegrzanie czekolady. W przeciwnym razie jego smak stanie się nieco inny, nie najlepszy.
z takim czekoladowym fondue podaję w domu wino deserowe, Zwykle jagodowe, własnego przygotowania. Możesz podać domowy likier (syrop zmieszany z wódką). Nieźle idzie szampan.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g