fondue czekoladowe z ciemną czekoladą

świetny przepis na fondue dla smakoszy specjalnie dla ciebie!
MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 42 % 31 g
węglowodany 51 % 37 g
458 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

jeśli masz w domu zestaw do Fondue (fondue), to tak jak ja szukasz ciekawych przepisów na ten zestaw. Na przykład nie zawsze masz ochotę na serowe fondue. Czasami pociąga za słodycze. Ten kulinarny przepis pomoże nam przygotować aromatyczne czekoladowe fondue. Możesz zanurzyć w nim dowolne miękkie ciasteczka lub biszkopty, babeczki, ciasta, ciasta przygotowane specjalnie na tę okazję. Możesz zanurzyć dowolne owoce lub jagody. Najlepiej użyć truskawek, kawałków kiwi, bananów. Ogólnie rzecz biorąc, co bardziej mi się podoba.
najpierw ubij śmietanę, a następnie włóż ją do miski do Fondue i włóż czekoladę połamaną na kawałki. Zaczynamy mieszać, aż cała czekolada się rozpuści. Gdy fondue jest już na stole, wlej koniak do masy czekoladowej i dobrze wymieszaj. Najważniejszą rzeczą dla tego dania nie jest przegrzanie czekolady. W przeciwnym razie jego smak stanie się nieco inny, nie najlepszy.
z takim czekoladowym fondue podaję w domu wino deserowe, Zwykle jagodowe, własnego przygotowania. Możesz podać domowy likier (syrop zmieszany z wódką). Nieźle idzie szampan.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Bita śmietana - 257   kcal/100g

Podobne przepisy