skład / składniki
metoda gotowania
ten kulinarny przepis na wieprzowinę z ananasami został zaproponowany przez mojego ulubionego artystę Jurija Galtseva w programie "smak". Tak bardzo podobał mi się cały proces gotowania, że przepis powtórzyłem dosłownie następnego dnia. Wieprzowina w słodkim sosie mnie nie zawiodła, jedzenie okazało się zaskakująco smaczne, delikatne, aromatyczne. Po prostu prawdziwa uczta!
najpierw musimy obrać zarówno gruszkę, jak i jabłko. Następnie kroimy je w małe kostki, wrzucamy do rozgrzanej oliwy z oliwek na patelni i smażymy razem z jedną łyżką naturalnego miodu. Podczas smażenia pokrój przygotowaną szyję wieprzową również na kostkę. Wrzuć mięso do owoców, smaż przez dwie minuty, przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu. Pokrój suszone morele na bardzo cienkie talerze (lepiej je wcześniej namoczyć), połóż na wieprzowinie. Teraz pokrój ananasa w kostkę, włóż do półgotowanego mięsa. Sól do smaku, Kontynuuj duszenie, mieszając, aż do całkowitego ugotowania. Na samym końcu gotowania dodaj łyżkę rodzynek kishmish.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g