skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis kulinarny sugeruje zrobienie eleganckich wafli czekoladowych, które po prostu będą chrupać na zębach. To są prawdziwe chrupiące gofry: pyszne, kruche, po prostu objadanie się.
do puszystej piany ubij masło razem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Tutaj wprowadzamy mąkę, skrobię zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wbij jedno jajko na raz i dobrze wymieszaj. Teraz zetrzyj czekoladę (wziąłem białą, ale możesz wziąć mleczną lub ciemną), posiekaj orzechy laskowe. Możesz też wziąć orzechy włoskie-niektórzy bardziej lubią orzechy włoskie. Masa powinna być umiarkowanie gruba, aby można ją było wziąć łyżką i włożyć do gofrownicy.
teraz podgrzewamy szafkę elektryczną, smarujemy ją olejem i pieczemy gofry. Jedzenie niesamowite, Gorąco polecam. Gdy gofry będą gotowe, dobrze posyp je cukrem pudrem. Gofry świetnie komponują się z miodem, dżemem lub dżemem. Możesz nawet zrobić gofry Francuskie - połącz ze sobą dwa kawałki dżemem. To prawda, że takie gofry lepiej jeść szybciej, aby nie straciły charakterystycznego chrupnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g