kulki bananowe w 5 minut w głębokim tłuszczu

zastąp paszteciki, ugotuj w 5 minut, bardzo smaczne. Jeśli twój dom chciał czegoś smacznego na herbatę, a nie masz czasu ani wysiłku, proponuję przepis na kulki bananowe, które są przygotowywane dosłownie w 5 minut.
Domowy cukiernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 3 % 1 g
węglowodany 83 % 25 g
123 kcal
IG: 4 / 48 / 48

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

to przepis na kuchnię indyjską, przypomina nasze ciasta, przypomina również twarożek, tylko z nadzieniem.Jeśli ciasta zajmują dużo czasu, a czasami nie ma lub nie ma siły gotować, a domownicy proszą o coś smacznego, to ten przepis jest darem niebios-produkty są zwykle zawsze w lodówce, a przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. Zobacz szybciej dwuminutowy film gotowania lub opowiadam :
zgodnie z oryginalną recepturą kulki są przygotowywane w roztopionym maśle, ale odpowiednie są również bezwonne warzywa - wlewamy je do rondla i podpalamy, aby wystarczająco się rozgrzały.Podczas gdy zagniatamy ciasto, a masło dojrzewa.
rozbij jajko do miski, dodaj sól, cukier, jogurt lub kefir, wymieszaj łyżką, dodaj mąkę w dwóch krokach. Lepiej przesiać mąkę przez sito, aby była nasycona tlenem. Wymieszaj ciasto, na koniec dodaj pół łyżeczki cynamonu (jeśli go nie lubisz, możesz dodać cukier waniliowy)i pół łyżeczki sody.Aby nie czuć się w cieście, ugasić go sokiem z cytryny, wszystko jeszcze raz wymieszać. Ciasto powinno uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
bierzemy 2-3 banany , obieramy i kroimy na kawałki o grubości około 1,5 cm, nakłuwamy je widelcem, zanurzamy kawałki w cieście i zanurzamy we wrzącym oleju.Smaży się je szybko przez 10-15 sekund, więc nie patrz, aby się nie przypalić. Odwracamy na drugą stronę, smażymy również szybko i wyjmujemy na półmisek wyłożony papierową serwetką, aby nadmiar oleju na nim. Na wierzchu posyp kulki serwetką, usuwając nadmiar oleju. Opuść następną partię do rondla. A gdy czajnik się zagotuje, mamy już gotowy przysmak. Banan topi się z wysokiej temperatury, staje się delikatny i wydaje się , że jesz coś pysznego ze śmietaną. Spróbuj gotować, twoje zwierzęta, zwłaszcza dzieci, będą zadowolone.Miłego picia herbaty! Oczywiście nie radzę go gotować każdego dnia, ponieważ gotuje się go na oleju, ale czasami można go rozpieszczać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy