głęboko smażone kulki bananowe Donkeyo
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Banany zmielić z cukrem na gładką masę;
2. Dodaj mąkę, płatki kokosowe, wanilinę do masy, wszystko dobrze wymieszaj;
3. Wlej olej do frytkownicy lub patelni;
4. Postaw patelnię na ogniu, podgrzej;
5. Uformuj małe kulki wielkości orzecha włoskiego;
6. Smażyć kulki na oleju, aż będą złotobrązowe;
7. Rozłóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g