skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy takie produkty. Mój twaróg jest płynny. W Niemczech jest to taki twarożek, więc jeśli masz suchy, ziarnisty, przewiń go przez maszynkę do mięsa i dodaj mniej mąki.
Krok 2:
Lekko ubij jajka z cukrem.
Krok 3:
Dodaj twaróg. I wszystko mieszamy.
Krok 4:
Następnie wymieszaj proszek do pieczenia z mąką i dodaj wszystko do twarogu. Wszystko wymieszaj. Odstaw masę na 10 minut. Podczas podgrzewania oleju na głębokiej patelni.
Krok 5:
Rozgrzej olej. Aby dowiedzieć się, czy olej się rozgrzał , czy nie , opuszczamy do niego drewnianą szpatułkę, jeśli pojawią się z niej bąbelki, olej jest gotowy. Zmniejszamy go do małego ognia. I smażyć pączki. Wziąłem ciasto łyżką i obtoczyłem w mące. Są to kulki, a następnie włóż je do oleju.
Krok 6:
Masło powinno wystarczyć, a pączki powinny unosić się na wodzie. Odwracamy je widelcem. Musisz smażyć na małym ogniu, aby były dobrze usmażone. Gotowe kładziemy natychmiast na ręczniku papierowym, posypujemy cukrem pudrem.
Krok 7:
Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g