smażone w głębokim tłuszczu podpłomyki
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
w głębokiej misce wymieszaj cukier puder, naleśnik i mąkę kukurydzianą.
ubij jajka osobno solą, wlej wodę, wymieszaj.
Połącz mieszankę mąki i jajek, zagniataj ciasto gęstsze niż naleśniki.
rozgrzej olej roślinny.
łyżką rozsmaruj ciasto na głębokim tłuszczu.
smażyć podpłomyki na złoty kolor z obu stron.
gotowe podpłomyki posyp cukrem pudrem.
ubij jajka osobno solą, wlej wodę, wymieszaj.
Połącz mieszankę mąki i jajek, zagniataj ciasto gęstsze niż naleśniki.
rozgrzej olej roślinny.
łyżką rozsmaruj ciasto na głębokim tłuszczu.
smażyć podpłomyki na złoty kolor z obu stron.
gotowe podpłomyki posyp cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g