skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec jabłka z miodem, cynamonem i orzechami gryczanymi w kuchence mikrofalowej? Przygotuj produkty według listy. Jabłka lepiej brać lokalne odmiany, bez powłoki. W przeciwnym razie dobrze je umyj szczotką.
Krok 2:
W przypadku jabłek wyjmij rdzeń z pestkami łyżeczką lub specjalnym gadżetem.
Krok 3:
Wlej zmielony cynamon do jabłek.
Krok 4:
Dodaj grubo posiekane lub po prostu połamane ręcznie jądra orzechów włoskich. Nie będziemy od razu wkładać miodu, aby nie zamienić go w słodki dodatek.
Krok 5:
Umieść jabłka w garnku do kuchenki mikrofalowej lub w dowolnym dopasowanym kształcie bez metalowych ozdób lub uchwytów. Umieść formę w kuchence mikrofalowej na 8 na 800 watów. Ten tryb jest indywidualny dla różnych kuchenek mikrofalowych, więc podczas gotowania po raz pierwszy włącz kuchenkę mikrofalową przez 2-3 minuty i zobacz wynik.
Krok 6:
Jabłka zmienią kolor, wydzielą dużo soku. Wyjmij formę z piekarnika, ostudź trochę i dodaj miód do środka, polewając wydzielonym sokiem jabłkowym. Specjalnie nie wkładamy miodu bezpośrednio przed pieczeniem, aby nie pocić jego korzystnych właściwości po podgrzaniu.
Krok 7:
Pieczone jabłka podawaj w kuchence mikrofalowej z miodem na deser, dekorując kawałkami orzechów, kandyzowanymi owocami, jagodami.
całe pieczone jabłka w kuchence mikrofalowej to wspaniały pyszny i zdrowy deser. Radzę częściej gotować dla dzieci. Cynamon, miód i orzechy włoskie stosowane w przepisie, a same jabłka są doskonałym źródłem korzystnych właściwości: witamin, minerałów, które również mają działanie przeciwutleniające.
pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g