pasztet z mleka rybnego

Przygotuj pasztet rybny! Jest pyszny i nie jest trudny! Pasztet z mleka rybnego wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem. Idealnie komponuje się z tostami i krakersami. To świetna przekąska i uczta dla friend Party. Pasztet nie pozostawi obojętnym ani jednego zjadacza! W razie potrzeby do takiego pasztetu można dodać filet z wędzonej ryby. Ten składnik nieco zacieni smak potrawy, doda pikanterii. Ale nawet bez ryby pasztet okazuje się bardzo smaczny, bogaty. Masło w przepisie można opcjonalnie zastąpić margaryną, a ocet balsamiczny czerwonym winem.
AlenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 12 g
tłuszcze 63 % 25 g
węglowodany 8 % 3 g
238 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

o ile mleko rybne jest cennym źródłem białka, coraz częściej stosuje się je do przygotowywania różnych potraw. Istnieje wiele przepisów, które ujawniają sekrety przygotowywania wszelkiego rodzaju przekąsek i sałatek. Mleko jest szczególnie popularne w kuchni japońskiej, której potrawy pokochało wielu smakoszy na całym świecie.

tak więc w tym przepisie na pomysły mówimy o pasztecie z mleka rybnego. Wskazane jest, aby wybrać mleko z łososia do gotowania, chociaż możesz wziąć inne.

masło powinno być zmiękczone, w tym celu należy je wcześniej wyjąć z lodówki. Masło można zastąpić margaryną, chociaż lepiej tego nie robić. Produkty wysokiej jakości są kluczem do smacznego rezultatu. Zamiast octu balsamicznego możesz użyć czerwonego wina, okaże się to doskonałe.

1. Mleko rybne. Wygodnie jest to zrobić, układając je na sicie i zastępując je strumieniem zimnej wody. Następnie pozwól płynowi spłynąć.

2. W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek z łuski. Pokrój cebulę na kilka części.

3. Obraną cebulę dowolnie kroimy i smażymy do miękkości w mieszance warzyw i masła.
Przesuń cebulę na patelnię na bok i ułóż mleko. Smażyć trochę mleka z jednej strony, wszystko posolić. Odwróć mleko na drugą stronę, wymieszaj cebulę, aby się nie przypaliła. Smażyć na umiarkowanym ogniu, aż mleko się ugotuje, około 7-10 minut.

4. W misce blendera rozprowadzamy mleko rybne, ser śmietankowy, zmiękczone masło, czosnek i cebulę.

5. Tutaj wlej ocet balsamiczny i sok z cytryny. Zmiel składniki. Możesz zmielić do jednorodności lub pozostawić masę o grubszej konsystencji.

6. Pasztet doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

pasztet z mleka rybnego można podawać z tostami, krakersami, chlebami zbożowymi. W każdej z wymienionych opcji jest bardzo smaczny.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Mleko rybne - 100   kcal/100g

Podobne przepisy