skład / składniki
metoda gotowania
o ile mleko rybne jest cennym źródłem białka, coraz częściej stosuje się je do przygotowywania różnych potraw. Istnieje wiele przepisów, które ujawniają sekrety przygotowywania wszelkiego rodzaju przekąsek i sałatek. Mleko jest szczególnie popularne w kuchni japońskiej, której potrawy pokochało wielu smakoszy na całym świecie.
tak więc w tym przepisie na pomysły mówimy o pasztecie z mleka rybnego. Wskazane jest, aby wybrać mleko z łososia do gotowania, chociaż możesz wziąć inne.
masło powinno być zmiękczone, w tym celu należy je wcześniej wyjąć z lodówki. Masło można zastąpić margaryną, chociaż lepiej tego nie robić. Produkty wysokiej jakości są kluczem do smacznego rezultatu. Zamiast octu balsamicznego możesz użyć czerwonego wina, okaże się to doskonałe.
1. Mleko rybne. Wygodnie jest to zrobić, układając je na sicie i zastępując je strumieniem zimnej wody. Następnie pozwól płynowi spłynąć.
2. W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek z łuski. Pokrój cebulę na kilka części.
3. Obraną cebulę dowolnie kroimy i smażymy do miękkości w mieszance warzyw i masła.
Przesuń cebulę na patelnię na bok i ułóż mleko. Smażyć trochę mleka z jednej strony, wszystko posolić. Odwróć mleko na drugą stronę, wymieszaj cebulę, aby się nie przypaliła. Smażyć na umiarkowanym ogniu, aż mleko się ugotuje, około 7-10 minut.
4. W misce blendera rozprowadzamy mleko rybne, ser śmietankowy, zmiękczone masło, czosnek i cebulę.
5. Tutaj wlej ocet balsamiczny i sok z cytryny. Zmiel składniki. Możesz zmielić do jednorodności lub pozostawić masę o grubszej konsystencji.
6. Pasztet doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
pasztet z mleka rybnego można podawać z tostami, krakersami, chlebami zbożowymi. W każdej z wymienionych opcji jest bardzo smaczny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Mleko rybne - 100 kcal/100g