Możż po ormiańsku

świetna przekąska do piwa w niesamowitej marynacie! Możż w Armenii nazywany jest marynowanymi nogami wieprzowymi. Często podaje się je do piwa.
larisa.begAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 9 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 0 % 0 g
87 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 D 14 h
dobrze nasączyć, oczyścić nogi, spłukać.
pokrój na 2 części i pozostaw pod bieżącą wodą na dwa dni. W tym czasie cała krew wyjdzie z nóg, nogi staną się białe.
teraz gotuj nogi do miękkości, to około 2 godzin.
przygotuj solankę. Wyjmij gotowe nogi z wrzącej wody i zanurz w solance na 2 minuty. Następnie spłucz ciepłą wodą.
przygotuj marynatę. Przenieś nogi do marynaty, zamknij pokrywkę, przytrzymaj przez 12 godzin, a następnie włóż do lodówki na 2 dni.
wszystko, możez jest gotowy, możesz jeść.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Noga wieprzowa - 234   kcal/100g

Podobne przepisy