skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Oczyść, umyj i osusz warzywa. Wołowinę umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
pokrój mięso na średnie kawałki. W razie potrzeby mięso można trochę ubić. Pokrój cebulę w półpierścienie lub kostkę, marchewkę w kostkę, paprykę w paski. Nie musisz kroić zbyt drobno, ponieważ warzywa później rozpadną się wraz z mięsem, a jeśli zostaną drobno pokrojone,po prostu się rozpuszczą. Drobno posiekaj czosnek, możesz również przepuścić czosnek przez ekspres do czosnku.
na głębokiej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego.
dodaj mięso i smaż ze wszystkich stron na złoty kolor na dużym ogniu. Następnie posolić i dodać przyprawy. Możesz zmienić przyprawy według własnego gustu. Smaż przez minutę, ciągle mieszając.
wlej 200 ml. wody i zagotuj wszystko. Następnie zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut.
jeśli używasz mięsa z kością, takiego jak żeberka, będziesz musiał dusić dłużej - około godziny. Smakuje lepiej, jeśli mięso praktycznie odchodzi od kości.
podczas duszenia mięsa i warzyw zajmiemy się makaronem.
zagotuj wodę w dużym garnku. Powinno być dużo wody. Po zagotowaniu wody dodaj 1 łyżkę. łyżka soli (aby później makaron nie był świeży).
wierzymy w makaron, jak mówią instrukcje, ale kilka minut mniej.
następnie wrzuć makaron do durszlaka, spłucz pod bieżącą wodą.
dodaj makaron na patelnię do gulaszu i warzyw. Wszystko dokładnie wymieszaj, spróbuj soli. W razie potrzeby dodaj sól lub dodaj więcej przypraw. Ale staraj się zachować smak mięsa i warzyw.
dusić jeszcze kilka minut, aż makaron będzie w pełni ugotowany.
aby podać, najpierw ułóż makaron z utworzonym sosem na talerzach, ułóż wołowinę i warzywa na makaronie.
udekoruj wszystko zielenią. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g