skład / składniki
metoda gotowania
wiele produktów spożywczych ma niesamowite właściwości, jest bogatych w witaminy i minerały, które są dobre dla zdrowia. Jeśli to wiesz i używasz tego, możesz na zawsze zapomnieć o drodze do apteki. Proponowany przepis to zbiór najzdrowszych produktów, które mają nieocenione korzyści dla organizmu. Do gotowania potrzebne będą suszone owoce, kilka rodzajów orzechów, cytryna i miód. Suszone morele i suszone śliwki można uzupełnić innymi suszonymi owocami do smaku. Orzechy w żadnym wypadku nie muszą być smażone i suszone w piekarniku, powinny być surowe. Lepiej jest wziąć świeży, płynny miód. Do czego dodaję cynamon?
cynamon ma właściwości przeciwwirusowe. Szczególnie ten cynamon jest przydatny dla pacjentów z SARS i grypą, pomaga obniżyć gorączkę i stymuluje odkrztuszanie plwociny w zapaleniu płuc, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.
1. Moja cytryna pod bieżącą wodą. Możesz to zrobić za pomocą pędzla, aby na pewno zmyć wszelkiego rodzaju szkodliwe związki, które przetwarzają owoce cytrusowe. Następnie na koniec zalej cytrynę wrzącą wodą i wytrzyj do sucha. Pokrój owoce na plasterki (wraz ze skórką). Usuwamy wewnętrzny film i białe żyły.
2. Suszone śliwki, suszone morele i rodzynki układamy w misce, zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na kilka minut. Następnie wyjmij, osusz na ręczniku papierowym. Przygotowane suszone owoce są mielone za pomocą maszynki do mięsa. Następnie posiekaj cytrynę. Orzechy włoskie, migdały i orzechy nerkowca również przechodzą przez maszynę do mięsa.
3. Dodaj miód i cynamon do powstałej masy, wszystko dokładnie wymieszaj. Miód musi być płynny, w przeciwnym razie należy go podgrzać w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej. Przenieś mieszaninę witamin do czystego szklanego słoika. Należy go przechowywać w lodówce.
Jedz i bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g