mieszanka witamin z orzechów i suszonych owoców z cynamonem

bomba witaminowa! Poznaj sekrety gotowania! Mieszanka miodu, orzechów, suszonych moreli, rodzynek, cytryny i suszonych śliwek działa cuda! Jeśli weźmiesz go codziennie, to w okresie epidemii powszechnej zachorowalności odporność nie podda się i nie zawiedzie. Oczywiście ta mieszanka nie jest panaceum, nie jest praktyczna jako magiczna pigułka. Działanie bomby witaminowej jest powolne, ale kumulacyjne. Dlatego należy wziąć długi czas wcześniej, aby organizm był gotowy do poddania się złośliwym wirusom.
ParslinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 9 g
tłuszcze 36 % 23 g
węglowodany 50 % 32 g
358 kcal
IG: 59 / 28 / 13

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

wiele produktów spożywczych ma niesamowite właściwości, jest bogatych w witaminy i minerały, które są dobre dla zdrowia. Jeśli to wiesz i używasz tego, możesz na zawsze zapomnieć o drodze do apteki. Proponowany przepis to zbiór najzdrowszych produktów, które mają nieocenione korzyści dla organizmu. Do gotowania potrzebne będą suszone owoce, kilka rodzajów orzechów, cytryna i miód. Suszone morele i suszone śliwki można uzupełnić innymi suszonymi owocami do smaku. Orzechy w żadnym wypadku nie muszą być smażone i suszone w piekarniku, powinny być surowe. Lepiej jest wziąć świeży, płynny miód. Do czego dodaję cynamon? 
cynamon ma właściwości przeciwwirusowe. Szczególnie ten cynamon jest przydatny dla pacjentów z SARS i grypą, pomaga obniżyć gorączkę i stymuluje odkrztuszanie plwociny w zapaleniu płuc, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.

1. Moja cytryna pod bieżącą wodą. Możesz to zrobić za pomocą pędzla, aby na pewno zmyć wszelkiego rodzaju szkodliwe związki, które przetwarzają owoce cytrusowe. Następnie na koniec zalej cytrynę wrzącą wodą i wytrzyj do sucha. Pokrój owoce na plasterki (wraz ze skórką). Usuwamy wewnętrzny film i białe żyły.

2. Suszone śliwki, suszone morele i rodzynki układamy w misce, zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na kilka minut. Następnie wyjmij, osusz na ręczniku papierowym. Przygotowane suszone owoce są mielone za pomocą maszynki do mięsa. Następnie posiekaj cytrynę. Orzechy włoskie, migdały i orzechy nerkowca również przechodzą przez maszynę do mięsa.

3. Dodaj miód i cynamon do powstałej masy, wszystko dokładnie wymieszaj. Miód musi być płynny, w przeciwnym razie należy go podgrzać w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej. Przenieś mieszaninę witamin do czystego szklanego słoika. Należy go przechowywać w lodówce.

Jedz i bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Nerkowce - 561   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy