skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki. Możesz wziąć dowolne mięso-wieprzowinę, wołowinę, kurczaka, tym razem wziąłem wieprzowinę gotowaną i wędzoną. Ser topiony można zastąpić zwykłym serem twardym. Przygotowanie bułki zaczniemy od przygotowania nadzienia. Pamiętaj o serze widelcem, dodając do niego trochę majonezu. Jeśli ser nie jest bardzo miękki, możesz go zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 2:
Wędzone mięso pokroić w drobną kostkę. Pokrój grzyby na małe kawałki i smaż na oleju roślinnym do miękkości, pozwól grzybom ostygnąć. Posiekaj warzywa koperkowe nożem. Połącz wszystkie składniki w głębokiej misce, dopraw majonezem i dobrze wymieszaj-nadzienie jest gotowe.
Krok 3:
Rozłóż arkusz chleba pita na gładkiej, czystej powierzchni, rozłóż na nim nadzienie i mocno zwiń w rolkę. Włóż rolkę do torby lub zawiń w folię spożywczą i wyślij do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 4:
Pokrój gotową bułkę na porcje i połóż na talerzu.
Krok 5:
Bułka pita z wędzonym mięsem i grzybami jest gotowa! Aby uzyskać bardziej szczegółowy przepis na przygotowanie bułki, zobacz wideo. Smacznego!
pyszne zimne przekąski są ozdobą każdego stołu, zarówno przyziemnego, jak i świątecznego. Nawet jeśli zdecydujesz się na codzienny lunch lub kolację, możesz trochę rozpieszczać siebie i swoich bliskich, przygotowując zimne przekąski i sałatki warzywne, zimne przekąski mięsne, zimne przekąski rybne i grzybowe. Przepisy na zimne przekąski nie zawsze są skomplikowane. Mając do dyspozycji minimum czasu, możesz szybko przygotować zimne przekąski.
wszyscy wiedzą, że świąteczny stół powinien być zarówno gorący, jak i zimny. Przekąski są zwykle zimnymi potrawami. Zawsze potrzebne są zimne przekąski na świąteczny stół. Są smaczne, estetyczne, zmienne, wygodne w użyciu. W zależności od upodobań i poglądów kulinarnych możesz przygotować zimne przekąski rybne, zimne przekąski mięsne, zimne przekąski warzywne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g