bułka pita z wędzonym mięsem i pieczarkami i majonezem

Urocza zimna przekąska na każdy świąteczny stół. Często gotuję bułki pita, eksperymentuję z różnymi nadzieniami. Dziś chcę zaoferować kolejny przepis na taką przekąskę. Bułka pita z wędzonym mięsem i grzybami to świetna przekąska na każdy świąteczny stół. Jasne, obfite i smaczne danie.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 12 g
tłuszcze 49 % 19 g
węglowodany 21 % 8 g
212 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki. Możesz wziąć dowolne mięso-wieprzowinę, wołowinę, kurczaka, tym razem wziąłem wieprzowinę gotowaną i wędzoną. Ser topiony można zastąpić zwykłym serem twardym. Przygotowanie bułki zaczniemy od przygotowania nadzienia. Pamiętaj o serze widelcem, dodając do niego trochę majonezu. Jeśli ser nie jest bardzo miękki, możesz go zetrzeć na drobnej tarce.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wędzone mięso pokroić w drobną kostkę. Pokrój grzyby na małe kawałki i smaż na oleju roślinnym do miękkości, pozwól grzybom ostygnąć. Posiekaj warzywa koperkowe nożem. Połącz wszystkie składniki w głębokiej misce, dopraw majonezem i dobrze wymieszaj-nadzienie jest gotowe.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż arkusz chleba pita na gładkiej, czystej powierzchni, rozłóż na nim nadzienie i mocno zwiń w rolkę. Włóż rolkę do torby lub zawiń w folię spożywczą i wyślij do lodówki na 2-3 godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój gotową bułkę na porcje i połóż na talerzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bułka pita z wędzonym mięsem i grzybami jest gotowa! Aby uzyskać bardziej szczegółowy przepis na przygotowanie bułki, zobacz wideo. Smacznego!

pyszne zimne przekąski są ozdobą każdego stołu, zarówno przyziemnego, jak i świątecznego. Nawet jeśli zdecydujesz się na codzienny lunch lub kolację, możesz trochę rozpieszczać siebie i swoich bliskich, przygotowując zimne przekąski i sałatki warzywne, zimne przekąski mięsne, zimne przekąski rybne i grzybowe. Przepisy na zimne przekąski nie zawsze są skomplikowane. Mając do dyspozycji minimum czasu, możesz szybko przygotować zimne przekąski.
wszyscy wiedzą, że świąteczny stół powinien być zarówno gorący, jak i zimny. Przekąski są zwykle zimnymi potrawami. Zawsze potrzebne są zimne przekąski na świąteczny stół. Są smaczne, estetyczne, zmienne, wygodne w użyciu. W zależności od upodobań i poglądów kulinarnych możesz przygotować zimne przekąski rybne, zimne przekąski mięsne, zimne przekąski warzywne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy