skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić ormiański Sujuk (sujuh)?
etapy gotowania:
1
na tym etapie dokładnie ugniataj mięso mielone (nawiasem mówiąc, możesz wziąć jagnięcinę i końskie mięso, w dowolnych proporcjach) i dodaj wino ( możesz koniak zamiast wina, tylko mniej) wszystkie przyprawy i przyprawy, włóż do płaskiego pojemnika, zamknij folią i wyślij do dojrzewania w lodówce przez 24 godziny.
2
teraz musisz wypchać mięso mielone obrane jelita wieprzowe lub wołowe (nie krzycz, to nie jest straszne)))) - są sprzedawane w sklepach mięsnych obrane i gotowe do spożycia))) ze specjalną dyszą na maszynce do mięsa, oczywiście odbywa się to bardzo szybko, ale nie mam go, więc zrobiłem wszystko za pomocą rąk))) podczas napełniania kiełbasy nadal musisz przebić igłę, aby wypuścić powietrze.
3
wszystko, wypchane, mocno związane i powieszone na zimnym balkonie, dla sujuka konieczne jest zimno, w przypadku ocieplenia można go włożyć do lodówki.
4
drugiego lub trzeciego dnia musisz zacząć toczyć go wałkiem do ciasta, aby nadać mu spłaszczony kształt, raz dziennie, codziennie, na początku bardzo delikatnie i ostrożnie))) będzie gotowy za co najmniej 8-9 dni, dokładnie tak się stało)
5
wszystko, teraz wiemy, jak to zrobić i Sujuk)) Pozdrawiam!)))
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g