heh z pępków kurczaka lub indyka (żołądków)

aromatyczny, pikantny i, co najważniejsze, jest bardzo smaczny! Kto zna kuchnię koreańską, wie, że kuchnia koreańska jest bardzo smaczna. Spróbuj I ty to heh z pępków, ta sałatka spodoba się nie tylko tobie, ale także twojej rodzinie i przyjaciołom przy świątecznym stole. Uwielbiam koreańską kuchnię. Ta sałatka nie jest wyjątkiem, każdy, kto próbował heh z pępków kurczaka, bardzo go lubi
matanyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 8 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 26 % 5 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
oczyść Pępki z wewnętrznej folii, dobrze spłucz i gotuj przez 40 minut. Kiedy pępki są ugotowane i schłodzone, należy je pokroić w paski.
marynujemy warzywa:
- zetrzyj marchewki lub pokrój w paski,
- papryka-Słomka
- ogórki-słomki
- 1 główka cebuli-półpierścienie
wymieszaj wszystkie pokrojone warzywa, sól, dodaj cukier, dodaj ocet 2-3 łyżki. L. lub trochę esencji-zmiażdż warzywa, aby dać sok (nie musisz mocno zgniatać, w przeciwnym razie staną się bardzo miękkie).
gdy warzywa są marynowane (15-20 minut), włóż do nich pokrojone pępki, dodaj sos sojowy, wymieszaj, Zbierz szkiełko i połóż wciśnięty czosnek na wierzchu (nie mieszaj).
drugą główkę cebuli pokroić w kostkę i smażyć na złoty kolor. Gdy cebula jest usmażona, włóż do niej 0,5 - 1 łyżeczki. czerwona papryka (do smaku) i zdejmij patelnię z ognia, wymieszaj paprykę z cebulą i natychmiast, gdy olej i cebula są gorące, wlej całą zawartość z patelni na czosnek, dodaj posiekaną kolendrę i wszystko dobrze wymieszaj.
spróbuj, jeśli brakuje soli, pieprzu lub octu - dodaj według własnych upodobań.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92   kcal/100g
  • Trebusza - 120   kcal/100g
  • Kiełbasa mózgowa - 342   kcal/100g
  • Podroby - 170   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy