heh z pępków kurczaka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
oczyść Pępki z wewnętrznej folii, dobrze spłucz i gotuj przez 40 minut. Kiedy pępki są ugotowane i schłodzone, należy je pokroić w paski.
marynujemy warzywa:
- zetrzyj marchewki lub pokrój w paski,
- papryka-Słomka
- ogórki-słomki
- 1 główka cebuli-półpierścienie
wymieszaj wszystkie pokrojone warzywa, sól, dodaj cukier, dodaj ocet 2-3 łyżki. L. lub trochę esencji-zmiażdż warzywa, aby dać sok (nie musisz mocno zgniatać, w przeciwnym razie staną się bardzo miękkie).
gdy warzywa są marynowane (15-20 minut), włóż do nich pokrojone pępki, dodaj sos sojowy, wymieszaj, Zbierz szkiełko i połóż wciśnięty czosnek na wierzchu (nie mieszaj).
drugą główkę cebuli pokroić w kostkę i smażyć na złoty kolor. Gdy cebula jest usmażona, włóż do niej 0,5 - 1 łyżeczki. czerwona papryka (do smaku) i zdejmij patelnię z ognia, wymieszaj paprykę z cebulą i natychmiast, gdy olej i cebula są gorące, wlej całą zawartość z patelni na czosnek, dodaj posiekaną kolendrę i wszystko dobrze wymieszaj.
spróbuj, jeśli brakuje soli, pieprzu lub octu - dodaj według własnych upodobań.
smacznego!
marynujemy warzywa:
- zetrzyj marchewki lub pokrój w paski,
- papryka-Słomka
- ogórki-słomki
- 1 główka cebuli-półpierścienie
wymieszaj wszystkie pokrojone warzywa, sól, dodaj cukier, dodaj ocet 2-3 łyżki. L. lub trochę esencji-zmiażdż warzywa, aby dać sok (nie musisz mocno zgniatać, w przeciwnym razie staną się bardzo miękkie).
gdy warzywa są marynowane (15-20 minut), włóż do nich pokrojone pępki, dodaj sos sojowy, wymieszaj, Zbierz szkiełko i połóż wciśnięty czosnek na wierzchu (nie mieszaj).
drugą główkę cebuli pokroić w kostkę i smażyć na złoty kolor. Gdy cebula jest usmażona, włóż do niej 0,5 - 1 łyżeczki. czerwona papryka (do smaku) i zdejmij patelnię z ognia, wymieszaj paprykę z cebulą i natychmiast, gdy olej i cebula są gorące, wlej całą zawartość z patelni na czosnek, dodaj posiekaną kolendrę i wszystko dobrze wymieszaj.
spróbuj, jeśli brakuje soli, pieprzu lub octu - dodaj według własnych upodobań.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92 kcal/100g
- Trebusza - 120 kcal/100g
- Kiełbasa mózgowa - 342 kcal/100g
- Podroby - 170 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g