budyń dietetyczny twaróg w kuchence mikrofalowej gorący deser
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka z cukrem, dodaj twaróg i mieszaj, aż będą gładkie. Zasypiamy pozostałe suche składniki i ubijamy wszystko mikserem, aż będzie gładkie. Wlać ciasto do silikonowych foremek i piec budyń w kuchence mikrofalowej przez 3 minuty przy mocy 700 W. Odstawiamy na 2 minuty i ponownie włączamy kuchenkę mikrofalową na 2 minuty. Ochładzać.
budyń jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g