mięso wieprzowe i ziemniaki w doniczkach w kuchence mikrofalowej

nigdy nie udało Ci się gotować w kuchence mikrofalowej? Spróbuj tego dania! Kiedy dostaliśmy kuchenkę mikrofalową na nasz ślub, od razu zacząłem w niej gotować różne potrawy... Ale ku mojemu zdziwieniu nic mi nie działało, więc porzuciłem tę sprawę i użyłem kuchenki mikrofalowej tylko do podgrzania jedzenia! Kiedy spróbowałem biszkoptu w kuchence mikrofalowej, byłem bardzo mile zaskoczony https://1000.menu/cooking / 18082-biskvit-v-mikrovolnovke-za-5-minut zainspirowany wynikiem kontynuowałem eksperymenty w kuchence mikrofalowej i muszę powiedzieć, że ten przepis jest tylko darem niebios dla 2-4-osobowej rodziny ceniącej czas. Ziemniaki okazały się bardzo miękkie, delikatne, mięso soczyste, a cebula prawie rozpuściła się w naczyniu. Bardzo smaczne!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 35 % 8 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Niezbędne składniki, tworzą 2 garnki. Jeśli potrzebujesz tylko 1, zmniejsz składniki o połowę, zwłaszcza, że jest to bardzo wygodne na stronie

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wieprzowina pokrojona w kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę na ćwiartki w pierścienie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ziemniaki kroimy w kostkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zmiażdż czosnek płaską stroną noża i posiekaj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na dnie garnka kładziemy czosnek , na wierzchu mięso

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Perchim

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Solim

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kładziemy cebulę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie ziemniaki

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Naprzemiennie w tej samej kolejności-czosnek, mięso, sól, pieprz

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Cebula

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ziemniak

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Na wierzch kładziemy kawałek masła i napełniamy wodą tak, aby sięgała nie więcej niż 2/3 garnka, aby zaoszczędzić czas, wziąłem wrzącą wodę

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przykryj garnek pokrywką i włóż do kuchenki mikrofalowej. W zasadzie zmieściłbym 2 garnki, ale bałam się i postawiłam na próbę najpierw 1. Jeśli nadal zdecydujesz się od razu umieścić 2, czas należy zwiększyć

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ustawianie timera na 10 minut na maksymalną moc (mam 700 watów)

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Tymczasem trzy sery i czekamy z zapartym tchem co się stanie

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ostrożnie, aby się nie poparzyć, wyjmij garnek i spróbuj ugotować ziemniaki. Ku mojemu zdziwieniu ziemniaki były już miękkie i kruche, podobnie jak mięso. Z minusów-płyn trochę wyciekł z garnka, więc następnym razem napełnię go tylko do połowy wodą, ale to drobiazgi. Smak w kuchni prawdziwej pieczeni!

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Posyp serem

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Wkładamy do kuchenki mikrofalowej na kolejne 2 minuty już bez pokrywki

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Po 2 minutach wyjmujemy garnek i cieszymy się super szybkimi i pysznymi ziemniakami z mięsem. Cóż, przygotowanie 1 garnka zajęło nam nie więcej niż 15 minut! Bajka! Robimy to samo z drugim garnkiem

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal / 100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy