skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Niezbędne składniki, tworzą 2 garnki. Jeśli potrzebujesz tylko 1, zmniejsz składniki o połowę, zwłaszcza, że jest to bardzo wygodne na stronie
Krok 2:
Wieprzowina pokrojona w kostkę
Krok 3:
Pokrój cebulę na ćwiartki w pierścienie
Krok 4:
Ziemniaki kroimy w kostkę
Krok 5:
Zmiażdż czosnek płaską stroną noża i posiekaj
Krok 6:
Na dnie garnka kładziemy czosnek , na wierzchu mięso
Krok 7:
Perchim
Krok 8:
Solim
Krok 9:
Kładziemy cebulę
Krok 10:
Następnie ziemniaki
Krok 11:
Naprzemiennie w tej samej kolejności-czosnek, mięso, sól, pieprz
Krok 12:
Cebula
Krok 13:
Ziemniak
Krok 14:
Na wierzch kładziemy kawałek masła i napełniamy wodą tak, aby sięgała nie więcej niż 2/3 garnka, aby zaoszczędzić czas, wziąłem wrzącą wodę
Krok 15:
Przykryj garnek pokrywką i włóż do kuchenki mikrofalowej. W zasadzie zmieściłbym 2 garnki, ale bałam się i postawiłam na próbę najpierw 1. Jeśli nadal zdecydujesz się od razu umieścić 2, czas należy zwiększyć
Krok 16:
Ustawianie timera na 10 minut na maksymalną moc (mam 700 watów)
Krok 17:
Tymczasem trzy sery i czekamy z zapartym tchem co się stanie
Krok 18:
Ostrożnie, aby się nie poparzyć, wyjmij garnek i spróbuj ugotować ziemniaki. Ku mojemu zdziwieniu ziemniaki były już miękkie i kruche, podobnie jak mięso. Z minusów-płyn trochę wyciekł z garnka, więc następnym razem napełnię go tylko do połowy wodą, ale to drobiazgi. Smak w kuchni prawdziwej pieczeni!
Krok 19:
Posyp serem
Krok 20:
Wkładamy do kuchenki mikrofalowej na kolejne 2 minuty już bez pokrywki
Krok 21:
Po 2 minutach wyjmujemy garnek i cieszymy się super szybkimi i pysznymi ziemniakami z mięsem. Cóż, przygotowanie 1 garnka zajęło nam nie więcej niż 15 minut! Bajka! Robimy to samo z drugim garnkiem
Krok 22:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal / 100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g