skład / składniki
metoda gotowania
pokrój chleb na cienkie plasterki o grubości około 1 cm. Ten przepis wykorzystuje zwykły szary, ale można też wziąć biały chleb, z otrębami lub bochenek.
posmaruj kromkę chleba cienką warstwą keczupu lub gęstego sosu pomidorowego. W takim przypadku lepiej jest wziąć keczup o gęstej konsystencji. Ponieważ zbyt płynny sos nasiąknie cienką kromką chleba, a kanapka będzie zbyt mokra.
pokrój kiełbasę na cienkie kawałki. W tym przypadku jest to kiełbasa wędzona na surowo, ale można ją łatwo zastąpić dowolną inną - ostateczny smak kanapki w ogóle nie ucierpi.
połóż kawałki kiełbasy na chlebie, starając się pokryć nimi cały obszar kanapki.
pietruszkę opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Następnie odetnij szorstkie sadzonki, resztę można pozostawić jako gałązki zieleni. Połóż warzywa na wierzchu ułożonych wcześniej kawałków kiełbasy.
ser na kanapkę można również wziąć dowolny. Ale bierzemy pod uwagę fakt, że powinien stopić się w kuchence mikrofalowej. Dlatego najlepiej jest wziąć twardy ser. Pokrój go również ostrym, szerokim nożem w cienkie plasterki i przykryj nim cały butebrod.
połóż kanapkę na talerzu i włóż do kuchenki mikrofalowej. Wybierz maksymalną moc i ustaw minutnik na 2 minuty. Taka ilość czasu powinna wystarczyć, aby warstwa sera stała się miękka i stopiona, a nadzienie kanapki rozgrzało się i nasączono sosem.
powyższe składniki zwykle dają 2 kanapki. Lepiej piec je w kuchence mikrofalowej osobno. Jeśli upieksz dwa na raz, dostosuj czas spędzony w kuchence mikrofalowej, aby ser stopił się na wszystkich kawałkach w ten sam sposób.
po upieczeniu kanapek udekoruj je świeżymi gałązkami pietruszki i podawaj, gdy są gorące.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Suszone mięso - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g