kanapki z kiełbasą mikrofalową

Bardzo szybka i łatwa przekąska w dowolnym momencie! Nawet osoba daleka od gotowania może ugotować kanapki w kuchence mikrofalowej z kiełbasą. W końcu sam proces zajmuje minimum czasu i nie wymaga specjalnej wiedzy i wysiłku. Ale takie danie może pomóc, gdy w ogóle nie ma czasu na gotowanie. Taka prosta, ale smaczna i sycąca kanapka może zastąpić szybkie śniadanie lub późną kolację.
DianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 15 g
tłuszcze 40 % 21 g
węglowodany 32 % 17 g
322 kcal
IG: 18 / 0 / 82

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

pokrój chleb na cienkie plasterki o grubości około 1 cm. Ten przepis wykorzystuje zwykły szary, ale można też wziąć biały chleb, z otrębami lub bochenek.

posmaruj kromkę chleba cienką warstwą keczupu lub gęstego sosu pomidorowego. W takim przypadku lepiej jest wziąć keczup o gęstej konsystencji. Ponieważ zbyt płynny sos nasiąknie cienką kromką chleba, a kanapka będzie zbyt mokra.

pokrój kiełbasę na cienkie kawałki. W tym przypadku jest to kiełbasa wędzona na surowo, ale można ją łatwo zastąpić dowolną inną - ostateczny smak kanapki w ogóle nie ucierpi.

połóż kawałki kiełbasy na chlebie, starając się pokryć nimi cały obszar kanapki.

pietruszkę opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Następnie odetnij szorstkie sadzonki, resztę można pozostawić jako gałązki zieleni. Połóż warzywa na wierzchu ułożonych wcześniej kawałków kiełbasy.

ser na kanapkę można również wziąć dowolny. Ale bierzemy pod uwagę fakt, że powinien stopić się w kuchence mikrofalowej. Dlatego najlepiej jest wziąć twardy ser. Pokrój go również ostrym, szerokim nożem w cienkie plasterki i przykryj nim cały butebrod.

połóż kanapkę na talerzu i włóż do kuchenki mikrofalowej. Wybierz maksymalną moc i ustaw minutnik na 2 minuty. Taka ilość czasu powinna wystarczyć, aby warstwa sera stała się miękka i stopiona, a nadzienie kanapki rozgrzało się i nasączono sosem.

powyższe składniki zwykle dają 2 kanapki. Lepiej piec je w kuchence mikrofalowej osobno. Jeśli upieksz dwa na raz, dostosuj czas spędzony w kuchence mikrofalowej, aby ser stopił się na wszystkich kawałkach w ten sam sposób.

po upieczeniu kanapek udekoruj je świeżymi gałązkami pietruszki i podawaj, gdy są gorące.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Suszone mięso - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy