skład / składniki
metoda gotowania
1. W moździerzu zmiel suszoną cebulę solą za pomocą tłuczka.
2. Pokrój bochenek na cienkie kawałki i usuń z nich skórkę nożem. Pokrój kromki chleba w kostkę lub kostkę.
3. W naczyniu o wystarczającej głębokości dokładnie wymieszaj pokrojony bochenek z posiekaną cebulą i solą.
4. Na szerokim naczyniu lub naczyniu do pieczenia wlej łyżeczkę oleju, rozprowadź równomiernie na dnie. Włóż tam krakersy i mieszaj widelcem, aż olej zostanie wchłonięty. Tę procedurę, wlewając łyżeczkę ściśle na dno, a nie na chleb, powtórz z całą objętością oleju.
5. Przenieś chleb do głębokiego naczynia mikrofalowego i pozostaw do wyschnięcia na dwie minuty z maksymalną mocą.
6. Po dwóch minutach wymieszaj i odstaw na dwie minuty. I tak musisz powtarzać, aż bułka tarta zacznie stukać podczas mieszania.
7. Gdy zaczną pukać, dodaj kolejną minutę do czasu i gotuj w ten sam sposób przez trzy minuty z mieszaniem, aż bułka tarta uzyska pożądany rumieniec.
krakersy są gotowe, pozostaje ostygnąć i zjeść z nimi piwo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g