krakersy mikrofalowe z bochenka z ziołami

opcja przygotowania lekkiej i prostej przekąski do piwa w kuchence mikrofalowej! Każdy, kto kocha piwo, wie, że ten napój bogów z różnymi przekąskami jest jeszcze smaczniejszy. Jedną ze słynnych przekąsek są oczywiście krakersy. Ciesz się przekąskami piwa z grzankami mikrofalowymi według tego przepisu!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 10 % 6 g
węglowodany 77 % 48 g
291 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. W moździerzu zmiel suszoną cebulę solą za pomocą tłuczka.

2. Pokrój bochenek na cienkie kawałki i usuń z nich skórkę nożem. Pokrój kromki chleba w kostkę lub kostkę.

3. W naczyniu o wystarczającej głębokości dokładnie wymieszaj pokrojony bochenek z posiekaną cebulą i solą.

4. Na szerokim naczyniu lub naczyniu do pieczenia wlej łyżeczkę oleju, rozprowadź równomiernie na dnie. Włóż tam krakersy i mieszaj widelcem, aż olej zostanie wchłonięty. Tę procedurę, wlewając łyżeczkę ściśle na dno, a nie na chleb, powtórz z całą objętością oleju.

5. Przenieś chleb do głębokiego naczynia mikrofalowego i pozostaw do wyschnięcia na dwie minuty z maksymalną mocą.

6. Po dwóch minutach wymieszaj i odstaw na dwie minuty. I tak musisz powtarzać, aż bułka tarta zacznie stukać podczas mieszania.

7. Gdy zaczną pukać, dodaj kolejną minutę do czasu i gotuj w ten sam sposób przez trzy minuty z mieszaniem, aż bułka tarta uzyska pożądany rumieniec.

krakersy są gotowe, pozostaje ostygnąć i zjeść z nimi piwo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy