skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty.
Krok 2:
Aby manna była smaczniejsza-wymieszaj mannę z kefirem, wymieszaj i pozostaw na "pęcznienie" przez 20-30 minut.
Krok 3:
Dodaj jajko, cukier waniliowy, sól do smaku i cukier i dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Margarynę rozpuść w kuchence mikrofalowej i dodaj do naszego ciasta. Dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Połącz mąkę i ciastko i przesiać do ciasta.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Weź formę nadającą się do kuchenki mikrofalowej. Powinien być dwa razy większy od objętości ciasta. Dokładnie posmaruj margaryną. Wlać ciasto do formy. Włóż do kuchenki mikrofalowej na 9 minut przy mocy 600 Watów. Jest to najbardziej optymalny tryb-przetestowany. Po zakończeniu programu pozostaw na minutę tylko w kuchence mikrofalowej.
Krok 8:
Oto nasz gotowy mannik. Jest bardzo aromatyczny!
Krok 9:
Możesz przeciąć go na pół i posmarować ulubionym dżemem) uwielbiamy go jeść tak po prostu, z filiżanką aromatycznej herbaty.
Krok 10:
Ozdobiłem mannę posypką cukrową i narysowałem kwiat ołówkiem cukrowym)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g