skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec jabłka w powolnej kuchence? Przygotuj jedzenie. Jabłka są preferowane niż odmiany kwaśne, takie jak Semerenko, Granny Smith, Antonovka. Ale inne odmiany również będą działać. Wybierz rodzynki bez pestek. Miód — naturalny, wysokiej jakości, płynny. Jeśli miód jest gęsty lub kandyzowany, rozpuść go w łaźni wodnej.
Krok 2:
Przygotuj nadzienie. Jak zrobić nadzienie? Rodzynki wstępnie ugotować na parze. Następnie połącz go z miodem i wymieszaj.
Krok 3:
Dobrze umyj i osusz jabłka. Użyj do tego sody i twardej gąbki, aby zmyć ewentualną woskową powłokę, która pokrywa owoce, aby wydłużyć okres przydatności do spożycia. Odetnij górną pokrywkę, ostrożnie Wytnij część miąższu, uważając, aby nie uszkodzić DNA i ścian owoców.
Krok 4:
Włóż 2 łyżeczki do każdego jabłka. nadzienia, przykryj je pokrywkami.
Krok 5:
Umieść jabłka w wyłożonej pergaminem misce Multicooker.
Krok 6:
Ustaw tryb "pieczenia" na powolnej kuchence lub dowolny inny odpowiedni, w zależności od modelu. Ustaw czas (jeśli jest wybrany) na około 20 minut. Jeśli jabłka są bardzo gęste i duże, to dłużej, około 10 minut. Podawaj gotowe jabłka do stołu. Smacznego!
jabłka można upiec z zupełnie innymi nadzieniami lub po prostu upiec całe owoce i podać je z lodami.
jak prawidłowo gotować rodzynki na parze? Dobrze umyte rodzynki zalej gorącą wodą i pozostaw na 10-15 minut. W tym czasie stanie się miękki. Odcedź i osusz ręcznikami papierowymi.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g