mintaj gotowany na parze w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść rybę-usuń łuski, odetnij płetwy.
2. Pokrój rybę na kawałki o grubości około 3 cm, włóż do miski.
3. Dodaj sól, kolendrę, przyprawy do ryby. Dobrze wymieszaj.
4. Wlej gorącą wodę do miski multicookera, Ustaw ruszt do gotowania na parze, na którym połóż gałązki świeżej pietruszki i kwiatostany koperku.
5. Połóż kawałki ryby na zieleni.
6. Zamknij garnek pokrywką, ustaw tryb "parowy", czas to 25 minut.
ryba jest gotowa! Smacznego, dobrego zdrowia i szczupłej sylwetki!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g