mintaj gotowany na parze w powolnej kuchence

ryba gotowana na parze - co jest potrzebne dla sylwetki i zdrowia! Jeśli jesteś na diecie, pościsz lub po prostu dbasz o swoje zdrowie, koniecznie ugotuj taką rybę. Bardzo smaczne! Nawiasem mówiąc, menu dla dzieci jest idealne, tylko w tym przypadku lepiej jest gotować bez przypraw.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 94 % 16 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
72 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Oczyść rybę-usuń łuski, odetnij płetwy.

2. Pokrój rybę na kawałki o grubości około 3 cm, włóż do miski.

3. Dodaj sól, kolendrę, przyprawy do ryby. Dobrze wymieszaj.

4. Wlej gorącą wodę do miski multicookera, Ustaw ruszt do gotowania na parze, na którym połóż gałązki świeżej pietruszki i kwiatostany koperku.

5. Połóż kawałki ryby na zieleni.

6. Zamknij garnek pokrywką, ustaw tryb "parowy", czas to 25 minut.

ryba jest gotowa! Smacznego, dobrego zdrowia i szczupłej sylwetki!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy