ciasto z galaretką na kefirze w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wcześniej ugotuj ziemniaki, ostudź i obierz.
wlej kefir do miski, dodaj sodę i pozostaw na 5 minut do interakcji. Wbijamy jajka, dodajemy sól, mieszamy. Wlej przesianą mąkę, dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz jednorodną i gęstą jak śmietana konsystencję ciasta.
wlej część ciasta do wysmarowanej tłuszczem formy multicookera. Na wierzchu układamy ziemniaki pokrojone w koła, drobno posiekaną cebulę, na wierzchu kawałki konserw rybnych. I wlej resztę ciasta.
Ustaw multicookery w programie "Pieczenie" na 50 minut. Po sygnale gotowości ostrożnie odwróć ciasto i piecz przez kolejne 15 minut.
wyjmujemy ciasto i podajemy do stołu. Miłego picia herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sardynki konserwowe - 221 kcal/100g