skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia ciasta
Krok 2:
Obrane wiśnie odłożyć na sito i odciągnąć sok
Krok 3:
Margaryna powinna być miękka. W misce miksera połącz margarynę z cukrem.
Krok 4:
Wprowadzamy jajka pojedynczo i nie przestajemy pracować mikserem.
Krok 5:
Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i wprowadzamy do ciasta małymi porcjami, nie przestając ubijać.
Krok 6:
Powstałe ciasto nie powinno być gęste, a także nie powinno być płynne.
Krok 7:
Wlej 2/3 objętości ciasta do nasmarowanej miski multicookera. Wlej połowę wiśni. Możesz je lekko docisnąć.
Krok 8:
Następnie rozłóż resztę ciasta, równomiernie rozprowadź.
Krok 9:
Rozłóż pozostałe wiśnie, lekko wciśnij w ciasto.
Krok 10:
Instalujemy program & quot; pieczenie & quot;, czas 1 godz. Pozwól powolnej kuchence wykonać program.
Krok 11:
Ciasto jest gotowe. nie wyjmujemy go od razu. Pozwól ostygnąć bezpośrednio w misce, jeśli wyjmiesz ją na gorąco, ciasto może się rozpaść.
Krok 12:
Schłodzone ciasto posyp cukrem pudrem.
Krok 13:
Kroimy na kawałki i zapraszamy domowników do stołu. Pyszne jest jedzenie tego ciasta z gorącą czarną kawą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g