ciasto wiśniowe w powolnej kuchence typu Charlotte

Wiśniowa Rozkosz na cieście powietrznym okaże się tylko w powolnej kuchence. Bardzo lubię wypieki z wiśniami, ale nie próbowałem tego ciasta smaczniejszego. Wiśnie są prawie świeże, nie kwaśne i soczyste, ale ciasto.... Powietrzny. Jak to się stało! Taka praca jest uzyskiwana tylko w powolnej kuchence, niestety piekarnik nie jest w stanie zrobić takiego arcydzieła. Ogrzewanie idzie inaczej, a wiśnie stają się kwaśne, ciasto staje się mokre. Główną trudnością w przygotowaniu ciasta wiśniowego jest usunięcie nasion, winię, że wziąłem 400 gramów (bez pestek), ale myślę, że możesz więcej. Sok musi być odciągnięty, w przeciwnym razie istnieje ryzyko uzyskania wilgotnego ciasta. Ciasto jest łatwe, mikserem, najważniejsze jest przestrzeganie kolejności.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 23 % 16 g
węglowodany 70 % 48 g
263 kcal
IG: 48 / 0 / 52

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do robienia ciasta

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obrane wiśnie odłożyć na sito i odciągnąć sok

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Margaryna powinna być miękka. W misce miksera połącz margarynę z cukrem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wprowadzamy jajka pojedynczo i nie przestajemy pracować mikserem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i wprowadzamy do ciasta małymi porcjami, nie przestając ubijać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Powstałe ciasto nie powinno być gęste, a także nie powinno być płynne.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej 2/3 objętości ciasta do nasmarowanej miski multicookera. Wlej połowę wiśni. Możesz je lekko docisnąć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie rozłóż resztę ciasta, równomiernie rozprowadź.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż pozostałe wiśnie, lekko wciśnij w ciasto.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Instalujemy program & quot; pieczenie & quot;, czas 1 godz. Pozwól powolnej kuchence wykonać program.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ciasto jest gotowe. nie wyjmujemy go od razu. Pozwól ostygnąć bezpośrednio w misce, jeśli wyjmiesz ją na gorąco, ciasto może się rozpaść.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Schłodzone ciasto posyp cukrem pudrem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Kroimy na kawałki i zapraszamy domowników do stołu. Pyszne jest jedzenie tego ciasta z gorącą czarną kawą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy