skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do ciasta
Krok 2:
Przede wszystkim przygotowujemy owoce: obierz jabłko i pokrój w plasterki.
Krok 3:
Rodzynki myjemy i zalewamy wrzątkiem
Krok 4:
Wlej cukier, cukier waniliowy i cynamon do miski. Napełnij wodą i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Krok 5:
Dodaj olej roślinny i ponownie wymieszaj
Krok 6:
Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, częściami.
Krok 7:
Wymieszaj, aby nie było grudek. Okazuje się ciasto.
Krok 8:
Posyp owoce skrobią, jest to konieczne, aby lepiej rozprowadzić się w cieście. Wysyłamy owoce do ciasta i mieszamy.
Krok 9:
Wlej ciasto z owocami do miski multicookera.
Krok 10:
Wystawiamy program & quot; pieczenie" na 1 godzinę. Pozwalamy powolnej kuchence wykonać program, sprawdzamy gotowość ciasta drewnianym patyczkiem. Jeśli widzimy, że ciasto przykleja się do patyka, ciasto nie jest gotowe. Lepiej kontynuować pieczenie, tj. ponownie ustaw program na kolejne 20-30 minut.
Krok 11:
Jeśli kij jest suchy, wyjmij gotowe ciasto, pozwól mu trochę ostygnąć.
Krok 12:
Ciasto posyp cukrem pudrem i pokrój na porcje.
Krok 13:
Parzymy herbatę miętową i miło spędzamy wieczór na rozmowie i herbacie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal / 100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g