chude ciasto w powolnej kuchence

bezmięsne ciasto owocowe dla tych, którzy podążają za swoją figurą. Pyszne chude ciasto z owocami jest idealne dla tych, którzy przestrzegają postu, a także dla tych, którzy podążają za swoją figurą. Ciasto nie zawiera takich wysokokalorycznych produktów, jak jajka, śmietana, masło. Ale możesz włożyć dużo owoców i prawie każdy (brzoskwinia, gruszka, nektarynka itp.). Możesz dodać miód, kardamon lub inne przyprawy. Oczywiście takie ciasto można łatwo ugotować w cudownym rondlu, powolnej kuchence. Szybko ugniatałem, wlałem do miski, ustawiłem program, czekałem, aż ciasto będzie gotowe. I dalej ciesz się życiem, pij herbatę z aromatycznym, owocowym ciastem.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 18 % 10 g
węglowodany 75 % 41 g
263 kcal
IG: 7 / 20 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do ciasta

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przede wszystkim przygotowujemy owoce: obierz jabłko i pokrój w plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rodzynki myjemy i zalewamy wrzątkiem

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej cukier, cukier waniliowy i cynamon do miski. Napełnij wodą i mieszaj, aż cukier się rozpuści.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj olej roślinny i ponownie wymieszaj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, częściami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj, aby nie było grudek. Okazuje się ciasto.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp owoce skrobią, jest to konieczne, aby lepiej rozprowadzić się w cieście. Wysyłamy owoce do ciasta i mieszamy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej ciasto z owocami do miski multicookera.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wystawiamy program & quot; pieczenie" na 1 godzinę. Pozwalamy powolnej kuchence wykonać program, sprawdzamy gotowość ciasta drewnianym patyczkiem. Jeśli widzimy, że ciasto przykleja się do patyka, ciasto nie jest gotowe. Lepiej kontynuować pieczenie, tj. ponownie ustaw program na kolejne 20-30 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Jeśli kij jest suchy, wyjmij gotowe ciasto, pozwól mu trochę ostygnąć.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ciasto posyp cukrem pudrem i pokrój na porcje.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Parzymy herbatę miętową i miło spędzamy wieczór na rozmowie i herbacie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal / 100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy